2023. 09. 22., Péntek, 08:26

Kettőből kettő – a Veszprém újabb győzelmet aratott a BL-ben

Egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült két vállra fektetni a Montpellier csapatát.

Csütörtök este játszotta az idei szezon első hazai Bajnokok Ligája mérkőzését a Telekom Veszprém. Az ellenfél a francia HB Montpellier csapata volt, akik az első fordulóban otthon kikaptak a Barcelona csapatától. Karlsson és Desbonnet találatával a franciák elléptek az Építőktől a mérkőzés elején, de a két veszprémi egyiptomi légiós, Yahia és ElDeraa találataival egalizálni tudtunk. A Montpellier dominálta az első időszakot, a 9. percben már három góllal is vezettet (4:7). Jött is Ilic mestertől az időkérés, ami változtatott a játék képén, és egyenlíteni tudott a Veszprém. A 18. percben sikerült először átvenni a vezetést Marguc találatával, azonban nem tartott ez sokágig, egy 5:0-s francia rohamot követően újra a vendégeknél volt az előny (10:14).A félidőre visszakapszkodtak Remiliék és 2 gólos hátrányból várták a folytatást. Félidőben Telekom Veszprém – HB Montpellier 13:15.

A második játékrész elején felváltva potyogtak a gólok, így a félidei differencia nem változott, a 35. percben 16:18 volt az állás. Háromgólos francia vezetésnél Momir Ilic kikérte második idejét is. Ez ismét segített és a 42. percben Vailupau harmadik találatával sikerült 22:22-nél utolérni a francia csapatot. Ez után jött a fordulás, Remili talált be a vendégek kapujába, amivel másodjára is át tudtuk venni a vezetést. Biosca több védést is bemutatott, amit elöl sikerült is kihasználni és bő tíz perccel a vége előtt sikerült három találattal meglépni a Veszprémnek (27:24). A hajrára fordulva tovább növelték az előnyüket és Pechmalbec gólja után már 31:26-ra vezettek a hazaiak. Az utolsó percekben is sok gól esett, de végül két gólos veszprémi vezetésnél hangzott el a lefújást jelző sípszó. Végeredmény Telekom Veszprém – HB Montpellier 33:31.

Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ez egy nehéz mérkőzés volt. A Montpellier egy nagyon jó csapat, azt gondolom, hogy ők bárkit képesek elkapni ebben a csoportban. Sok lövést rontottunk, eladtunk pár labdát, szóval a támadásunkban volt a legtöbb hiba. A félidőben beszéltünk az öltözőben a srácokkal és a második játékrészre a védelmünk fel is javult. Meg tudtuk változtatni a játékot Kentin Mahé és Dragan Pechmalbec jó teljesítményével. Elégedett lehetek azt gondolom a győzelemmel, de az látszik, hogy nagyon sokat kell még dolgoznunk és időre van szükségünk.

- nyilatkozta a lefújást követően Momir Ilic. A Veszprém ezzel megszerezte a második BL győzelmét is, rajtuk kívül a Porto, a GOG és a Barcelona áll még 100%-os győzelmi mutatóval. Jövő héten Dániába utazik a csapat, ahol a GOG ellen lépnek majd pályára.

Így tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: