2023. 10. 09., Hétfő, 09:00

Veszprémben is lehet majd szavazni az október 23-án kezdődő oktatási népszavazáson

Három nap alatt 10 ezernél is többen regisztráltak elő az alternatív oktatási referendumra.

14 nap múlva kezdetét veszi Magyarország első, alternatív oktatási népszavazása. Az aHang és az Egységes Diákfront által szervezett szavazás során a választóknak lehetőségük nyílik személyesen és online is leadni a voksukat. Veszprémben is lesz lehetőség 8 napon keresztül szavazni, a pontos helyszínek hamarosan már elérhetők lesznek.

Az előregisztráció a napokban nyílt meg, az első 20.000 előzetesen regisztrálónak az aHang néhány plusz lehetőséget is biztosít. Az aHang kiemeli: “Az első 20.000 előregisztráló tudja majd először tesztelni az online szavazási rendszert, emellett pedig ők online már október 20-tól szavazhatnak. Továbbá egy kisebb ajándékkal, oklevéllel is szeretnénk meghálálni a bizalmat és a részvételt az első 20.000 regisztrálónak.” Három nap alatt 10 ezernél is többen regisztráltak már elő az alternatív oktatási népszavazásra. Az előregisztráltak száma folyamatosan nyomon követhető az aHang oldalán. A jelenlegi adatok alapján már 11.800 ember regisztrált előzetesen.

Személyesen október 23. és 30. között lehet majd szavazni. A két szervezet a lehetőségeihez mérten a legtöbb helyen szeretné biztosítani a személyes szavazás lehetőségét. Az alternatív népszavazás végleges kérdései már elérhetők a 7IGEN.hu oldalon, ugyanide fognak hamarosan felkerülni a sátorhelyszínek, ahol le lehet majd adni a voksokat, valamint a szavazás menete is. Gajzágó József, az Egységes Diákfront tagja hangsúlyozta:

október 23-30. között 7 kérdésben kérjük ki az ország véleményét a magyar oktatással kapcsolatos legégetőbb témákkal kapcsolatban. Nem nyugszunk bele abba, hogy a kormány megakadályozza azt, hogy az ország egyik legfontosabb sorskérdésében hivatalosan véleményt nyilváníthassunk.

A két szervezetnek meggyőződése, hogy valódi, azonnali és átfogó reformokra van szükség az oktatásban. Szerintük a 7IGEN-es alternatív népszavazás lehetőséget teremt arra, hogy az emberek véleményt mondjanak a magyar oktatási rendszer helyzetéről és valódi alternatívát mutassanak fel.

“Van nép, lesz szavazás!” – nyomatékosítja az aHang és az Egységes Diákfront.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: