2023. 10. 16., Hétfő, 08:40

Így állunk a BL-ben az ötödik fordulót megelőzően

Bőven pozitív a Telekom Veszprém mérlege.

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája csoportfordulók negyedén. Eddig négy fordulót rendeztek meg a tizennégyből és úgy gondoltuk, ideje rápillantani a tabellára. A Telekom Veszprém a B csoportban foglal helyet és jelenleg a második helyen áll. Az előző fordulóban az első két helyet, az odáig két veretlen csapat a Barca és a GOG birtokolta, ám miután a negyedik fordulóban egymással csaptak össze, a Barca maradhatott az élen, míg a GOG a harmadik helyre csúszott vissza. A katalánok négy mérkőzésből négyet megnyertek, így magabiztosan vezetnek.

A Telekom Veszprém a második helyen áll, 3 győzelemmel és egy vereséggel (GOG-tól kaptunk ki idegenben), és pontazonossággal vagyunk a harmadik helyezett GOG-val. Azonban a Veszprémnek jobb gólaránya, a magyar rekordbajnoknak +11, míg a dánoknak csak +4. Ezt követően három csapat is 4 ponttal rendelkezik, a negyedik helyen az SC Magdeburg, az ötödik helyen a Montpellier HB, míg a hatodik helyen az FC Porto áll, egyaránt két győzelemmel és két verséggel. Egyelőre nincs még pontja a hetedik helyen álló Wisla Plock-nak, valamint az utolsó RK Celje-nek.

  Csapat Mérk. Gy. D. V. Gólkül. Pont
1 Barca 4 4 0 0 +33 8
2 Telekom Veszprém 4 3 0 1 +11 6
3 GOG 4 3 0 1 +4 6
4 SC Magdeburg 4 2 0 2 +1 4
5 Montpellier HB 4 2 0 2 -3 4
6 FC Porto 4 2 0 2 -16 4
7 Wisla Plock 4 0 0 4 -9 0
8 RK Celje 4 0 0 4 -21 0

Az A csoport is rengeteg izgalmat hozott eddig. A német sztárcsapata, a THW Kiel eddig veretlen és négy győzelemmel vezeti a csoportot. A második helyen a francia PSG áll, míg őt követi az Aalborg, a Kolstad, és ami meglepő, hogy jelenleg csak ötödik helyen áll a lengyel Kielce csapata. Hatodik az RK Zagreb és négy fordulót követően, egy győzelem és három vereség mellett csak hetedik a másik magyar BL csapat, a Pick Szeged. Az A csoport utolsó helyén az észak-macedón RK Eurofarm Pelister áll.

Szerintetek hol végez a csoportkörben a Telekom Veszprém?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: