2023. 11. 14., Kedd, 09:25

Veszprémben is bezárnak a LIDL üzletei december 24-én

Elképzelhető, hogy több üzletlánc is hasonlóan fog dönteni.

December 24-én, azaz szentestén a LIDL Magyarország mind a 8500 munkavállalójának számára szabadnapot biztosít. Ez pedig azt jelenti, hogy azon a napon mind a 200 hazai boltját zárva tartja az üzletlánc. Az üzletek zárva tartását a CÖF (Civil Összefogás Fórum) és az Egyenlő.hu kezdeményezte, mint írják a nyilatkozatukban, a felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra.

- nyilatkozta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke. Mindez pedig azt is jelenti, hogy december 24-én zárva lesznek a veszprémi üzleteik is. Arról egyelőre nincsen további információ, hogy más boltok is követnék-e a LIDL kezdeményezését, több szakszervezet is tárgyalásokat folytat itthon is működő üzletláncokkal a bezárásokról.

Érdekesség, hogy az Országgyűlés elé is odakerült a december 24. kérdése, azonban a kormánypárti többségű Vállalkozásfejlesztési bizottsága nem vette tárgysorozatba azt a törvényjavaslatot, ami azt tartalmazta, hogy szenteste napja legyen munkaszüneti nap.

Szerintetek jó, hogy bezárnak aznap a boltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: