2023. 11. 15., Szerda, 06:00

Brit hatóságok szállították haza a szexuális erőszak miatt körözött pápai férfit

A 36 éves elkövető ellen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt volt érvényben elfogatóparancs – írja a police.hu.

A brit hatóságok 2023. november 10-én éjszaka repülőgéppel szállítottak haza egy több mint 2 éve ismeretlen helyen tartózkodó, 36 éves körözött pápai férfit. Pár nappal ezelőtt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ jelezte a Pápai Rendőrkapitányság felé, hogy a 2021-ben kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták a körözött személyt, és át kívánják adni a magyar hatóságoknak.

A férfi még 2020 augusztusában ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, akit Pápán egy családi házban fogvatartott, több alkalommal megütötte, és akarata ellenére közösült vele. A bántalmazástól a lány zúzódásos sérüléseket szenvedett, szülei siettek a segítségére, és sikerült kimenekíteniük a házból. A tettes a szülőket is azzal fenyegette meg, hogy kiírtja a családot és rájuk gyújtja a házukat.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt a budapesti repülőtéren átvették, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. Személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: