2023. 11. 15., Szerda, 19:17

Bravó! Magabiztos Veszprém győzelem a Celje ellen

Sorozatban a negyedik BL mérkőzését nyerte meg a Telekom Veszprém.

Szerda este a Celje ellen lépett pályára a Bajnokok Ligája hetedik fordulójában a Telekom Veszprém. Mikita Vailupau vállsérülés, Yehia ElDeraa pedig kisebb vádlisérülés miatt nem játszott, azonban Omar Yahia és Kentin Mahé ezúttal bekerültek a keretbe. Közel 500 veszprémi szurkoló kísérte el a klubot, akik olyan hangulatot teremtettek, mintha otthon játszottak volna a fiúk. A mérkőzés technikai hibákkal indult mind a két oldalon, az első gólt a Veszprém szerezte meg, két és fél percet kellett várni, hogy Remili betaláljon. Hat percet követően 1:3-re vezetett az Építők, köszönhetően a kemény védekezésnek. A francia jobbátlövő nagyon aktívan kezdte a mérkőzést, míg Corrales több bravúrt is bemutatott az első 10 percben (3:7). Negyed óra játék után 5 gólos előnyt harcolt ki magának a magyar rekordbajnok. Marguc és Fabregas gyors találataival már 5:12 volt az állás.

Nagyon magabiztos volt a Veszprém védekezése, az utolsó 10 percre 7 gólos előnnyel fordultak a fiúk. Ligetvári Patrik és Kentin Mahé is betaláltak és még Yahia is pályára lépett, a Celje nem tudta tartani a lépést a vendégekkel. A félidő utolsó perceiben a 20. gólt is meglőtte az Építők Ligetvári Patrik jóvoltából (14:20). 30 perc játékot követően 17:22-es veszprémi vezetéssel mentek a csapatok szünetre.

Amilyen lassan indult be az első félidő, olyan gyorsan kezdődött a második, 5 percen belül 8 gól is esett (20:25). Kicsit összeszedte magát a hazai csapat, de nem tudott közelebb férkőzni az első 10 percben sem a Veszprémhez, Hugo Descat büntetőből lőtt találatával 22:28 volt az állás. Aztán újra kinyílt az a bizonyos olló és a vendégek elkezdték erőteljesen dominálni a mérkőzést, nagyon jól működött a Telekom nyitott védekezése. Negyed óra elteltével már kilencre növelte az előnyét a magyar rekordbajnok (25:34). A 49. percben pedig először volt 10 gólos a különbség Kosorotovnak köszönhetően (25:35). A második félidő utolsó harmadára aztán újra sort cserélt Momir Ilic, érkezett Elísson, Mahé, Nilsson, és Sandell is. A hajrában mind a két oldalon alább hagyott a kapusteljesítmény, a Celje is elérte a 30 gólt, de az már nem volt kérdés, hogy a veszprémi győzelem lesz a vége. Végül 7 gólos veszprémi siker született, végeredmény Celje Pivovarna Lasko – Telekom Veszprém 33:40.

Jövő héten ismét a Celje ellen játszik a Veszprém, ezúttal azonban hazai pályán fogadják majd a szlovénokat.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: