2023. 11. 30., Csütörtök, 20:26

Őrülten izgalmas mérkőzésen maradt alul a Veszprém a Barca ellen

Maximális hőfokon játszott mind a két csapat.

A hét mérkőzésének jelölte ki az EHF a Telekom Veszprém – Barcelona Bajnokok Ligája mérkőzést. Előzetesen is lehetett tudni, hogy egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga csütörtök este, hiszen ennek a találkozónak a győztese nagy lépést tesz a csoportelsőség felé. A mérkőzés őrületes iramban kezdődött, a 10. percben már 6:6 volt az állás. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, ellépni nem igazán tudott senki sem. A 16. percben jutott először előnyhöz a Veszprém Dragan Pechmalbec góljával. A félidő utolsó percei azonban a Barcelonáé volt, Ortega mester tanítványai három góllal is elléptek, de végére sikerült felzárkózni mínusz 2-re. Félidőben Telekom Veszprém – Barcelona 15:17.

A második játékrész is jó iramban kezdődött, de mind két csapat belehibázott a támadásokba. A 36. percben Remili találatával sikerült egyenlíteni, azonban a katalánok továbbra is előnyt tudtak szerezni. Több technikai hiba is becsúszott a Veszprémnél, amit a Barcelona rendre kihasznált, tíz percet követően 21:22 volt az állás. Időszerű volt a taktikai váltás, Ilic be is kültdte Kentin Máhét, aminek meglett az eredménye. Két gyors gólt követően már a Veszprém vezetett (23:22). 

Igazi hullámvasút volt a mérkőzés ezen szakasza, a vendégek ugyanis több veszprémi hibát követően egalizáltak, majd ismét vezettek (24:25). Az utolsó 10 percre 27:27-es döntetlennel fordultak a csapatok. Kosorotov 7 perccel a vége előtt fölélőtte, ami után a Barcának sikerült betalálni. Öt perccel a vége előtt Ilic időt kért, majd Máhé kiegyenlített (29:29). Őrült izgalmakat hoztak az utolsó percek is, végül azonban a Veszprém többször is hibázott, aminek köszönhetően a Barcelona tudta győztesként elhagyni a pályát. Végeredmény Telekom Veszprém - Barcelona 30:31.

Legközelebb a Wisla Plock ellen lép pályára a Telekom Veszprém a BL-ben, ez lesz az idei év utolsó csoportmérkőzése, ezt követően februárban folytatódik majd a torna. A hazai bajnokságban hétvégén a Fejér-B.Á.L. Veszprémmel csapnak össze Ligetvári Patrikék.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: