2023. 12. 04., Hétfő, 16:54

Ez a modell milliókat keres, pedig nem is létezik

via

Olcsóbban dolgozik, mint egy hús-vér modell, sosem fáradt, vagy beteg, vagy másnapos, ezért szívesebben foglalkoztatják, mint valódi kolléganőit.

Fit Aitana, vagy más néven Aitana Lopez, csak négy hónapja van fent az Instagramon, de már több mint 112 ezer követője van, és havonta közel 1,5 millió forintnak megfelelő összeget keres.

Ebből azonban egy fillért sem tud elkölteni magára, Aitana ugyanis nem létezik, nem egy valóságos személy, hanem egy virtuális modell.

A virtuális, vagy AI modellek már "velünk élnek" néhány éve, a mesterséges intelligencia megjelenése és fejlődése azonban még valósághűbbé és népszerűbbé tette őket - írja a nlc.hu

A rózsaszín hajú Aitanát egy barcelonai székhelyű kommunikációs ügynökség, a The Clueless alkotta meg.

A cég vezetősége azért döntött úgy, hogy virtuális modellekbe fektet be, hogy ezzel spórolja meg a valódi modellek alkalmazásának magas költségeit.
Bár a modell megalkotása igen költséges volt, azonban onnantól kezdve, hogy munkára fogták, elkezdte kitermelni a befektetett összeget. 

A Clueless egyik szolgáltatása, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a mesterséges intelligencia által generált modellt marketingcélokra használják. 

Aitana pedig rendkívül felkapott a megrendelők körében, hiszen vonzó és stílusos, a megjelenése, imázsa tökéletesen illeszkedik a legaktuálisabb online trendekhez. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: