2023. 12. 04., Hétfő, 08:00

PSZ: A tankerületek már a az átvezényléseket készítik elő

A szakszervezet szerint ez elsősorban a természettudományos, és az idegennyelvtanárokat érinti majd.

A Pedagógusok Szakszervezete úgy tudja, a helyi tankerületek megkezdték az átvezénylések előkészítését, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyes pedagógusoknak át kell például járniuk a szomszédos településekre helyettesíteni. A szakszervezet elmondása szerint elsősorban a természettudományos, és idegennyelvtanárokat vezényelhetik át más településre.

Totyik Tamás, a PSZ elnöke szerint azonban ez nem meglepő, hiszen jelenleg kevesebb mint 1000 pályakezdő tanár van. A szakszervezeti vezető az RTL Híradónak beszélt az átvezénylésekről is, elmondta, hogy:

A tankerületek kérik a végzettséget igazoló papírokat, hogy lássák, hova lehet őket beosztani. És kérik az intézményvezetőktől is az információkat, hogy milyen ellátási problémák vannak ott, ahol nem szakos kolléga tanít.

A 24.hu pedig már arra emlékeztet, hogy szeptember végéig a tanárok 5 százaléka döntött úgy, hogy nem tanít tovább. A több mint 4000 távozó ellenére jelenleg csak 707 pedagógust keresnek a hivatalos közigazgatási állásportálon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: