2023. 12. 07., Csütörtök, 21:59

Vereség az idei év utolsó BL mérkőzésén

Kétségkívül az idei szezon legrosszabb játékát láttuk a Veszprémtől.

Csütörtök este lejátszotta a Telekom Veszprém az idei év utolsó Bajnokok Ligája mérkőzését. A csoportkör 10. fordulójában a Wisla Plock otthonában léptek pályára a veszprémi fiúk. A mérkőzés igencsak gólgazdag tempóban kezdődött, mindkét csapat a támadást helyezte előnybe a védekezéssel szemben. A hazaiak kapták el jobban a fonalat az elején, 10 percet követően már 8:5-re vezettek a lengyelek. Momir Ilicnek időt is kellett kérnie, majd jöttek is a cserék a 13. percben.

Hiába az időkérés és a cserék, a Veszprém nem tudott feljebb zárkózni az ellenfeléhez, a 19. percben 11:7 volt az állás. A Wisla Plockban szereplő Fazekas Gergő nagyon magabiztosan játszott, 20 perc alatt 4 lövésből 4 gólt szerzett. A félidő végéhez közeledve érezhető volt, hogy bajban az Építők, védekezésben nem volt meg az összhang, míg támadásban is többször hibáztak Casadoék. 5 perccel a vége előtt a második idejét is ki kellett kérnie Ilicnek, ugyanis a lengyelek 6 gólosra növelték az előnyöket (15:9). A Veszprém teljesen összeomlott, gyermeteg hibák sorát követték el, amit a Wisla Plock rendre megbosszult. Félidőben Wisla Plock – Telekom Veszprém 18:11.

A második játékrész mindkét oldalon kihagyott helyzettel kezdődött, majd a Veszprém tudott először betalálni Kosorotov révén. Sajnos ez sem volt elég, hogy közelebb kapaszkodjon a magyar csapat, 10 perc után 23:18 volt az állás. De egy 3:1-es rohamot követően aztán feljebb zárkózott a Veszprém 24:21-re, utoljára 8:5-nél volt 3 gólos a különbség. A 44. percben Ilic kikérte a harmadik idejét is, ugyanis a lengyelek megint elléptek és 15 perccel a vége előtt 27:22-re vezettek.

Az utolsó 10 perc lengyel időkéréssel kezdődött, ami után a Plock meglőtte a 30. találatát, ezzel pedig 6 gólosra növelték az előnyüket (30:24). Kosorotov még próbálta tartani a Veszprémet, de a lengyelek megállíthatatlannak bizonyultak. Az utolsó percekben kettős emberhátrányba is kerültek a fiúk, ami végleg eldöntötte a mérkőzést. Az Építők megalázóan rosszul játsszott, míg a hazaiak mindent beleadva küzdöttek a győzelemért. Végeredmény Wisla Plocl – Telekom Veszprém 37:30.

Miután a Magdeburg legyőzte a Porto csapatát, megelőzte a csoportban a Veszprémet. Az Építők így a harmadik helyről várhatja a jövő évi folytatást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: