2023. 12. 12., Kedd, 08:45

Kifelé a gödörből – Őszi szezonértékelő

Így szerepelt 2023. őszén a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Negyedik szezonját kezdte meg az első osztályban a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapata. A 2020/2021-es szezonban olyan lendülettel robbant be Éles József klubja, hogy a szezon végén sikerült megszerezniük a 7. helyet, míg a Magyar Kupában a négyesdöntőbe is bejutottak. A következő szezonban már egy kicsivel hátrébb végeztek a tabellán, azonban mindezt feledtette, hogy a kupában ezüstérmet szereztek, amellyel nemzetközi indulást is kiharcoltak maguknak. A tavalyi szezon már egy kicsivel nehezebb volt, hiszen egyszerre kellett helytállni a hazai sorozatokban és az Európa-ligában is, de a veszprémi fiatalok megmutatták, hogy küzdéssel és akarattal minden elérhető és sikerült bent maradniuk az NB1-ben.

Az idei szezon azonban nem teljesen úgy alakult, ahogy sokan elképzeltük. Több meghatározó játékos is elhagyta a klubot, ami jelentős átalakításokat hozott a játékban is. Kristóf Mátyásék a Dabas ellen kezdték meg az idei sorozatot, akiktől 5 góllal kikaptak idegenben, ezt követte a NEKA elleni vereség, azonban a harmadik fordulóban egy fantasztikus játékkal sikerült legyőzni vendégként a Budakalászt. Innentől azonban egy olyan széria érkezett, amelynek nem lehetett megjósolni, mikor lesz vége. A Fejér-B.Á.L. Veszprém 9 mérkőzésen kapott ki sorozatban, ráadásul hazai pályán alulmaradtak az addig szintén sereghajtó PLER-Budapesttel szemben is. Ebben persze sok minden közrejátszott, sorra jöttek újfent a sérülések, és sokszor a szerencse sem állt Hári Leventéék mellett.

A PLER elleni vereséget követően aztán Éles József klubtulajdonos, a csapat egyik edzője úgy döntött, átadja az irányítást Danyi Gábor szakmai igazgatónak, bízva abban, hogy az új felállással új lendületet kap a csapat. Éles úgy nyilatkozott, hogy a klub filozófiája az utánpótlásképzés, rájuk jobban kell fókuszálni.

A kiesést már úgy néz ki, nem kerüljük el. A jövőben olyan csapatot kell építenünk, ami tényleg csak lelkes magyar fiatalokból épülne fel. Ebben az esetben szeretnénk az NB I-es tagságunkat visszaszerezni.

Hogy a pozíciócsere milyen hatással volt a csapatra azt talán még nem lehet teljesen levonni, azonban az utolsó két mérkőzését sikerült behúznia a Veszprémnek. A Csömöri KSK ellen 26:35-re sikerült nyerni a Magyar Kupa harmadik fordulójában, míg az utolsó bajnoki mérkőzésükön is győztesként hagyhatták el a pályát, múlt héten ugyanis az Eger csapata ellen nyertek.

Jelenleg az utolsó helyről várja a tavaszi folytatást a Fejér-B.Á.L. Veszprém. Lehet, hogy a tabellára nézve most elképzelhetetlennek tűnik a bent maradás, azonban ezek a fiúk már sokszor műveltek csodát és az biztos, hogy nem fogják feladni. Éles József megmutatta az elmúlt években, hogy nincs lehetetlen számukra. Reméljük, a téli szünetről visszatérve ott folytatják a srácok, ahol az elmúlt két mérkőzésen abbahagyták és újabb győzelmeket láthatunk tőlük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: