2023. 12. 12., Kedd, 09:25

Nagy célok és még nagyobb kihívások előtt a Telekom Veszprém

Így szerepelt 2023. őszén a Telekom Veszprém.

Magabiztosan vághatott bele a 2023/2024-es szezonba a Telekom Veszprém, hiszen maguknál tartották a Magyar Kupát, visszaszerezték a bajnoki címet, emellett pedig bombaigazolásokkal erősítették a keretet. Szépen sorba jöttek is a győzelmek. A bajnokságban eddig nem talált legyőzőre az Építők, az első nagy rangadót is mondhatni könnyedén behúzta a Veszprém, 25:30-ra nyertek Szegeden. 13 mérkőzésből 13 mérkőzést nagyon magabiztosan megnyertek, amivel vezetik a tabellát. A bajnokság tekintetében nem is lehet kérdés, hogy a cél az alapszakasz megnyerése.

A Bajnokok Ligája már egy kicsit húzósabb. A Veszprém jelenleg harmadik a csoportjában, 10 mérkőzéséből hétszer tudott győztesként levonulni a pályáról. A GOG, a Barcelona és a Wisla Plock ellen kapott ki Ilic együttese, amelyek közül az utolsó talán az elmúlt másfél év legrosszabb játéka volt a csapattól.

Az új játékosok beilleszkedése mondhatni jól ment. Fabregas tündököl a beállós pozícióban, Biosca is többször megválaszolta, hogy miért került a Veszprém kapujába, míg Casado, Descat, Sandel és Kosorotov is egyre jobban magára talál – és persze Nagy Benedekről se feledkezzünk meg, aki szintén megmutatta már, hogy mire képes. Nedim Remili igazi vezérévé vált a csapatnak, ha kellett, akkor tüzelte a többieket, ha pedig arra volt szükség, akkor hideg fejjel, higgadtan irányította a csapatot.

De azért voltak érdekes pontjai is ennek az ősznek. Kentin Mahé mellőzése sokaknak a nem tetszését váltja ki. Momir Ilic a Sport1-nek adott nyilatkozatában meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg a francia világ- és olimpiai bajnok irányítóról, szerinte ugyanis Mahé tudása nem indokolja, hogy a pályán legyen. Pletykák sora érkezett már arról, hogy a francia közönségkedvenc a januári EB-t követően nem tér már vissza Veszprémbe.

És akkor ott van az O-szektor és a vezetőség csörtéje, ami lássuk be nem egy egyszerű probléma. Sokan joggal teszik fel a kérdést Csík Zoltán nyíltlevelét követően, hogy ugyan az a hangnem, amit a szurkolókkal szemben megengedett magának, az hol van az edzőpáros és a játékosok felé egy olyan mérkőzést követően, mint a Wisla Plock elleni találkozó.

A célok változatlanok, a Veszprém mindent meg akar nyerni. Látva a Szeged idei formáját, a bajnokság és a kupa talán nincs veszélyben, azonban a Bajnokok Ligájában nem férnek bele olyan botlások, mint Lengyelországban. És, hogy egy ilyen kőkemény kerettel mit tud kezdeni az Ilic-Gulyás páros, az a jövő kérdése, addig még előttünk van egy EB, ahol szinte minden játékos érintett lesz. Bízunk benne, hogy sérülések nélkül mindenki visszatér Veszprémbe és újult erővel vágnak neki a tavaszi szezonnak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: