2024. 01. 09., Kedd, 10:47

Nem esznek több kutyát Dél-Koreában - Legalábbis ez a cél

Dél-Korea új törvényt fogadott el, amelynek célja, hogy 2027-ig megszüntesse a kutyák húsáért történő levágását és eladását.

A törvény célja, hogy véget vessen a kutyahús fogyasztásának évszázados gyakorlatának. A kutyahús az elmúlt évtizedekben kiesett az étkezők kegyeiből. A törvény értelmében tilos lesz a kutyák fogyasztás céljából történő tenyésztése vagy levágása, valamint a kutyahús forgalmazása és értékesítése. 

Azok, akik kutyákat vágnak le, akár három év börtönbüntetésre is számíthatnak, míg azok, akik kutyákat tenyésztenek húsért vagy kutyahúst árulnak, legfeljebb két évet kaphatnak. Maga a kutyahús fogyasztása azonban nem lesz illegális. Az új jogszabály három év múlva lép hatályba, így a gazdáknak és az étteremtulajdonosoknak lesz idejük alternatív foglalkoztatási és bevételi forrásokat találni. 


A kormány ígéretet tett arra, hogy teljes mértékben támogatja a kutyahústermelőket, henteseket és étteremtulajdonosokat, akiknek a vállalkozásaikat be kell zárniuk, bár a kártérítés részleteit még nem dolgozták ki.

A kormányzati statisztikák szerint Dél-Koreában 2023-ban mintegy 1600 kutyahúsos étterem és 1150 kutyafarm működött.

Ennek már nagyon ideje volt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: