2024. 01. 09., Kedd, 11:17

Vigyázat! A Netflix nevében küldenek SMS-t a csalók

Egy 30 éves várpalotai lakos a napokban kapott SMS-t a telefonjára, miszerint az egyik népszerű online streamingszolgáltatónál, a Netflixnél lévő előfizetését felfüggesztik, mivel probléma adódott vele. 

Ennek megoldására az üzenetben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután 100 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében, fogadd meg a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait:
 

  • Bankkártyaadataidat semmilyen körülmények között ne add ki idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

 

  • Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatsz online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezd el!

 

  • Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattints!

Ti is kaptatok már ehhez hasonló SMS-t?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: