2024. 01. 18., Csütörtök, 16:08

Ezúttal nem sikerült, kikaptunk Ausztriától

Először kapott ki az idei EB-n Magyarország.

Csütörtök kora délután megkezdte a középdöntős mérkőzéseit a magyar férfi kézilabda válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Az első ellenfél Ausztria volt, akik nagyszerű játékkal kiejtették a csoportkörben a spanyolokat. Mi kezdtük jobban a találkozót, Ancsin óriási bombákkal köszönt be a mérkőzés elején. Ezúttal jól működtek az átlövések, de beállóból is eredményesek voltunk. 10 percet követően már 7:4-re vezettünk. A 14. percben ki is kérte az idejét az osztrák kapitány, majd át álltak 7 a 6 elleni játékra. Az első játékrész felénél 9:7-re vezettünk. A 23. percben egyenlíteni tudott az ellenfél, de Bodó hatalmas lövéssel újra nálunk volt az előny (14:13). Az utolsó másodpercekben lőtt osztrák góllal végül 17:17-es döntetlennel mentek pihenni a csapatok a szünetre.

A második játékrészt rontott lövéssel kezdtük, de a túloldalon Palasics hárította az osztrákok kínaiát. Öt perc elteltével újra kettővel vezettünk (20:18). A 7 a 6 elleni játékkal meggyűlt Ligetváriék baja, az ellenfél rendre eredményes tudott lenni. A 40. percben ismét iksz volt az állás, a 43. percben először a vezetést is átvette Ausztria (22:23). Az utolsó negyed órára kapust cserált Chema Rodriguez és Bartucz állt be a magyar kapuba.

24:24-es állásnál időt kértek az osztrákok, ekkor még 13. perc volt vissza. Az utolsó 10 percre egy gólos hátránnyal fordultak a magyarok. Bartucz óriás bravúrokat mutatott be ismét, de elől akadozott a játékunk. Az 54. percben Bánhidi találatával újra döntetlen volt. Nagyon nagy izgalmakat hozott az utolsó négy perc, 27:27-es állásnál Bartucz hárítani tudott, de elől nem voltunk eredményesek. Az 58. percben azonban labdát szereztünk és Bóka góljával újra mi vezettünk. De két gyors góllal újra az ellenfélnél volt az előny. Fazekas az utolsó perc elején egyenlített, amire még válaszolni tudtak az osztrákok. Így Magyarország elveszítette az első középdöntős mérkőzését. Végeredmény Magyarország – Ausztria 29:30.

Legközelebb szombaton este 18:00-kor játszunk Horvátország ellen. Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: