2024. 01. 20., Szombat, 18:23

Elképesztő magyar győzelem a horvátok ellen

Megvan az első győzelem a középdöntőben.

Szita Zoltán nélkül lépett pályára szombat este a magyar férfi kézilabda válogatott a középdöntő második mérkőzésén. Az ellenfél a B csoport első helyezettje, Horvátország volt, akik a középdöntő első mérkőzésén kikaptak Franciaországtól. A magyarok keretében egyetlen változás volt, Szita Zoltán betegség miatt kikerült, míg Krakovszki Bence először bekerült a mezőnybe. A mérkőzés Bartucz védésével kezdődött, de nem tudtunk támadásban élni az első lehetőségünkkel, Bodó bombázott fölé. Magyar gólra egészen a 3 percet kellett várni, akkor Ancsin talált be a horvátok kapujába (1:1). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Imre Bence labdaszerzésével, és Bodó Ricsi fekvő góljával 5:3-ra léptünk el. Imre Bence két gyors góljával 7:4-re vezettünk a 11. percben.

Negyedóra elteltével 9:6-ra vezettünk, védekezésben hatalmas munkát végzett Ligetvári és Sipos, míg Bartucz bravúrok sorát mutatta be. Az utolsó 10 percet két gólos előnnyel kezdtük, Chema pedig megpróbálkozott a két irányítós játékkal és egyszerre küldte pályára Fazekast és Hanuszt (11:9). A horvátok azonban nem hagyták magukat, végig tapadtak a magyarokra. A horvátok az utolsó támadásukból nem tudtak betalálni, így a szünetre 14:13-as magyar vezetéssel mentek a csapatok.

A magyarok kezdték a gólgyártást a második félidőben, Lékai Máté értékesített sikerrel egy büntetőt. Karacic azonban gyorsan válaszolt (15:14). Bartucz nagyon jól olvasta a horvátok átlövéseit, a 37. percben már a 11. védésénél járt. Támadásban rendre belehibázott mind a két csapat, több mint 6 perces gólcsendez aztán Horvátország törte meg. A 40. percben fordítani is tudtak a horvátok (16:17).

Az utolsó 15 percre 18:19-es horvát vezetéssel fordultak a csapatok. A 48. percben emberhátrányban szereztünk labdát, majd lerohanás gólt, de hamar meg is jött a válasz rá (21:21). Bodó elképesztő formában játszott. Az utolsó 10 perc kezdetére már nálunk volt az előny (22:21). Fazekas harcolt ki hétméterest, amit Lékai be is lőtt, 23:21-re vezettünk. Az 53. percben kettős emberelőnybe kerültünk, de a horvátok így is betaláltak. Imre Bence támadásban azonban értékesítette a lövését, az pedig a 6. gólja volt. Az utolsó 5 percre 25:25 volt az állás. Lékai és Bóka góljaival ismét kettővel vezettünk. Idegőrlő volt az utolsó 3 perc. A legfontosabb pillanatban jött Bartucz 16. védése, de a támadást nem tudtuk góllal befejezni. Egy labdaszerzés után azonban Sipos betalált. Egy perc volt vissza 28:26-os magyar előnynél, Chema időt kért. Az utolsó támadásból Ilic még betalált, így 29:26-ra nyertünk!

Következőre hétfőn lép pályára a magyar válogatott, akkor a házigazda Németország lesz az ellenfél!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: