2024. 01. 22., Hétfő, 20:55

Nem bírtunk a házigazdákkal

Kikaptunk Németországtól.

Hétfő este folytatódtak a középdöntős mérkőzések. Magyarország ezúttal a házigazda Németország ellen lépett pályára. Mind két oldalon egy-egy átlövés góllal kezdődött a mérkőzés, majd a második német támadásnál Bartucz mutatott be egy szép védést. Egymást érték a gólok, 4 perc után már 3:3 volt az állás. A 7. percben Lékai találatával 4:6-ra vezettünk, de ezt követően több hiba is becsúszott magyar oldalon a támadásban és a németek egyenlíteni tudtak. 13. percben Chema pályára küldte Rostát és Fazekast is, Ancsin pedig egy óriás bombát eresztett a hazaiak kapujába. Az első játékrész felénél 10:10 volt az állás. A magyarok tartani tudták az előnyüket, de elszakadni nem tudtak, 20. percben 12:12-es döntetlennel mentek a csapatok, közben kapuscsere volt a magyar oldalon.

Imre Bence góljával 14:15-re újra nálunk volt az előny. De két gyors német gól után fordítottak a hazaiak (16:15). Az utolsó három percet megelőzően Chema időt kért, hogy rendezze a sorokat, Szita pedig bepattintotta a lövését. Fazekas labdaszerzését követően Ancsin szerzett gólt, így a 29. percben 16:17-re vezettünk.  Kolbacher egymás után két gólt is lőtt, így az utolsó percben fordítani tudtak és 18:17-re átvették a vezetést a szünetre.

Hibával kezdtük a második félidőt, Bodó ejtette ki a labdát a kezéből, amit a németek meg is büntettek, kettővel mentek a hazaiak. 4 perce nem tudtunk gólt dobni, így Chema időt kért a második játékrész elején, ezt követően Ancsin végre betalált. A németek egyre magabiztosabban játszottak, nagyon stabil volt a védekezésük, míg mi rendre hibáztunk a támadásoknál, a 40. percben 23:19-re vezettek a házigazdák. 7 a 6 elleni játékra váltottunk, Ancsin gólt is tudott belőle szerezni, de nem ért vissza Palasics a kapujába, amit megbüntettek a németek. 

A második játékrész utolsó harmadához közeledve szinte szétesett a magyar csapat játéka, a németek 6 góllal is elléptek (28:22). Védekezésben sem tudtunk előrébb lépni, 50 perc alatt egy védés sem jött magyar oldalról a kapuban. Az 53. percre ledolgoztunk két gólt és Bodó találatával 28:24 volt az állás. Ez azonban nem sokáig maradt így, két gyors góllal ismét 6-ra növelte az előnyét Németország. Három perccel a vége előtt 32:27-es hátrányban voltunk. Rengeteg technikai hibával játszott a magyar válogatott az utolsó percekben is. Végeredmény Németország – Magyarország 35:28.

Az utolsó középdöntős mérkőzésünkre szerdán kerül sor, akkor az eddig veretlen Franciaországgal lépünk pályára.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: