2024. 02. 18., Vasárnap, 15:47

Már 141 millió forintnál tart a bicskei áldozatoknak indított gyűjtés

A példátlan, széleskörű összefogás által beérkezett támogatási összeg egy-egy bicskei áldozat életét segíti majd.

Pénzben nem mérhető a szenvedés és trauma, mégis nagy segítség lehet ez a támogatás azoknak a bicskei áldozatoknak, akiknek története a másfél hete kirobbant pedofilbotrány során látott napvilágot. Ahogy mi is több cikkben megírtuk, a gyermekotthonban szexuálisan abúzust szenvedett el tíz, azóta már nagykorú, egykori állami gondozott fiatal fiú, akiket az azóta börtönben ülő V. János bántalmazott, segítője és egyben az ügyet eltussolni akaró személy pedig nem volt más, mint a tavaly, Novák Katalin botrányos kegyelemi döntése által szabadult K. Endre. 

A péntek este az "Odakint most szörnyek járnak" Hősök terén tartott megmozdulás szervezőinek kezdeményezésére és hatására a bicskei áldozatok részére indított gyűjtés vasárnap délelőtt már 141 millió forintnál tart, melyet az Utcáról Lakásba Egyesület gondoz. 

25 millió forintot szerettünk volna eredetileg összegyűjteni. Számításaink szerint ez az összeg szükséges ahhoz, hogy egy fiatal számára a lakhatást, és a társadalmi beilleszkedéséhez szükséges szociális munkát és szolgáltatásokat biztosítani lehessen a következő 3 évben. Az adománygyűjtés minden várakozásunkat felülmúló sikere arra sarkall minket, hogy ne csak egy-egy bajbajutottnak segítsünk, hanem a befolyt összegből egy programot indítsunk a rászorulók támogatására.

A rendezvény után a Hősök terén készpénzben 17 166 970 Ft gyűlt össze, a fennmaradó rész pedig átutalással érkezett és érkezik folyamatosan az egyesület, külön erre a célra létrehozott bankszámlájára. 

A gyűjtés vasárnap éjfélig tart, aki szeretne ehhez a jó ügyhöz kapcsolódni, az utalásokat ide címezze:

UTCÁRÓL LAKÁSBA EGYESÜLET

MAGNET BANK 16200223-10187155

S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

IBAN HU80162002231018715500000000

Példátlan összefogás, óriási taps jár minden adományozónak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: