2024. 02. 29., Csütörtök, 21:37

Nem lehet megállítani a Veszprémet! Idegenben győzték le a Montpelliert

Nagyon közel a csoport második helye.

Utolsó előtti csoportmérkőzését játszotta a Telekom Veszprém csütörtök este a Bajnokok Ligájában. Momir Ilic csapata a Montpellier HB otthonában lépett pályára a 13. fordulóban. A mérkőzést a Veszprém kezdte jobban, Remili két óriási bombagólt lőtt és egy fantasztikus gólpasszt is kiosztott Fabregasnak, az 5. percben 2:3 volt az állás a Telekomnak. A Veszprém francia jobbátlövője tovább remekelt, míg Corrales hátul több védést is bemutatott, az első félidő 10. percében már 4 góllal vezettünk (3:7).

Negyedóra elteltével a Veszprém nagyon magabiztosan vezetett 6:11-re. A félidő végéhez közeledve a Montpellier közelebb kapaszkodott, a vendégek többször is hibáztak támadásban. 5 perccel a szünet előtt 2 gólra zárkózott fel a hazai csapat, 14:16 volt az állás. A francia csapat védelme igencsak felerősödött, támadásban pedig Prat rendre betalált a mieink kapujába. Egy 4:0-s rohammal sikerült a Montpelliernek egyenlítenie, majd a vezetést is megszerezték. A félidőben Montpellier HB – Telekom Veszprém 18:17.

A második játékrészben visszajött a Veszprém kezdő sora, az első támadásból pedig Yahia be is talált. A 34. percben Remili góljával ismét nálunk volt az előny (20:21). Corrales nagyon fontos hétméterest védett, ami után Yahia szerzett gólt, így már hárommal mentünk (21:24). A 42. percben a Montpellier edzője időt kért, sikerült is betalálni Montenak (22:26). Az utolsó negyed órára 23:28-as Veszprém vezetéssel fordultak a csapatok. Az 50. percben a franciák edzője több fiatalt is becserélt, az Építők pedig fokozatosan el tudott szakadni a hazaiaktól (25:31). A hajrára 6 gólos előnnyel fordultunk, így az utolsó percek már csak az eredmény kozmetikázására voltak jók. Végeredmény Montpellier HB – Telekom Veszprém 31:37.

Utolsó csoportmérkőzését jövő héten csütörtökön játssza majd a Veszprém, akkor hazai pályán fogadják a tavalyi szezon győztesét, a Magdeburgot. Ha az Építőknek sikerül győzni a németek ellen – de akár egy döntetlen is elegendő lenne -, akkor a csoport második helyén végeznek és egyenes ágon jutnak a legjobb nyolc közé.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: