2024. 04. 13., Szombat, 14:13

Keresik az év körforgalmát! Ti melyik veszprémit neveznétek?

Ez a nekünk való pályázat!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében újra meghirdette az „Év körforgalma” pályázatát. És hát, nekünk van pár Veszprémben - igaz van amelyikben relatíve sokszor zavarodnak meg a sofőrök. 

És ott van még a balatonfüredi jelzőlámpás körforgalom, az se kutya: 

Összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. 

Pályázati feltételek: 

„Az év körforgalma” címre jelölt körfogalmakat egy szakmai munkacsoport választja ki. A munkacsoport a Magyar Közút Nonprofit Zrt és a Közlekedéstudományi Egyesület képviselőiből áll. A munkacsoport javaslatait az alábbiak figyelembe vételével teszi meg:

  • esztétikus tervezés
  • közlekedésbiztonság (ha a körforgalomban, annak ki- és belépési pontjain az elmúlt három évben legalább három személyi sérüléses baleset történt, akkor a létesítmény nem kaphat elismerést. A baleseti adatokat a bíráló bizottság a hivatalos baleset nyilvántartási adatok alapján ellenőrzi.)
  • körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja
  • gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása
  • gondozottság
  • burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota.

A munkacsoport részére javaslatot tenni  azevkorforgalma@kozut.hu e-mail címen lehet 2024. április 15-ig. A munkacsoport 10 körforgalmat választ ki, ezeket egy szemléletes fényképpel és rövid ismertetéssel szavazásra bocsátja.

Na, ti melyik veszprémi körforgalmat neveznétek?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: