2024. 04. 15., Hétfő, 08:45

“Művészet és közélet” címmel szerveznek kerekasztalt Veszprémben

Jövő hét csütörtökön kerül sor az eseményre a Szieszta Konferenciateremben.

Április 25-én Veszprémbe érkezik az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat országjáró turnéja. Az roadshow célja, hogy felhívják a figyelmet, propaganda helyett valódi ügyekkel kell foglalkozni. A veszprémi állomásra is begurul majd a STOP kormánypropaganda iskolabusz, amellyel a szervezetek az országot járják és amelyben több százezer üres és érvénytelen konzultációt visznek körbe.

Április 25-én Veszprémbe érkezik az aHang országjáró turnéja

Április 25-én Veszprémbe érkezik az aHang országjáró turnéja

400 ezer érvénytelen konzultációs ívet is magukkal hoznak.

Délután 4 órától az aHang, az EDF és az OKA aktivistái a Kossuth utcán várják majd az érdeklődőket. A kilátogatóknak lehetőségük lesz megnézni a közösen gyűjtött érvénytelen konzultációs íveket, bepillanthatnak az iskolabuszba, emellett pedig mindenkinek lesz lehetősége aláírni az aHang aktuális petícióit.

Az orszájárásunk minden egyes állomásán az a célunk, hogy megmutassuk az embereknek, rengetegen vagyunk, akik nem kérnek a kormány propagandájából, helyette valódi ügyekkel akarunk foglalkozni. Veszprémbe is ezért hozzuk magunkkal 400 ezer ember véleményét, közösen szeretnénk a helyiekkel is gondolkodni a megye és a környék problémáiról. Várunk mindenkit április 25-én a Kossuth utcán!

– olvasható az aHang közleményében. A kormánynak is lehet majd üzenni, hogy mik azok a valódi helyi és országos ügyek, amelyekben konzultálni kellene. Sőt a szervezők egy játékkal is készülnek, kipróbálhatjuk, hogy sikerül-e egy köteg konzultációs ívvel beletalálnunk a történelem szemétdombját jelképező ládánkba.

Este 6 órától “Művészet és közélet” címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést az országjárás keretein belül a Szieszta Konferenciateremben (Veszprém, Hoffer Ármin Sétány 2.). A beszélgetésen olyan témákat fognak körbejárni, hogy vajon a művészeknek meg kell-e szólalni közéleti témákban; hogyan hat a jelenlegi rendszer a színház, a zene vagy éppen az irodalom világára; tényleg a központosítás-e a megoldás a művészetben. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Horváth János Antal, színházi rendező, a Loupe Színházi Társulás alapítója
  • Seres Lili Hanna, író, költő, szerkesztő
  • Krámer György, rendező, koreográfus, táncművész

További információk megtalálhatók az esemény Facebook-oldalán!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: