2024. 04. 18., Csütörtök, 10:46

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

A rendezvény hívószava programjainkban a sokszínűség, ahogy azt a Son Mieux dalának címe, a Multicolor is kifejezi. A Jazzpiknik a generációk találkozása is, az edukáció jegyében megpróbáljuk a mai egyetemisták zenei ízlését dzsesszesebbé formálni. Emellett kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás - mondta Valde Orsolya alapító-fesztiváligazgató.

A dzsessz a legsokoldalúbb műfaj, és míg a Jazzpiknik nagyszínpadán elsősorban a műfaj populárisabb alműfajait kínálják, a három kisebb színpadon ezúttal is igazi dzsessz fog szólni.

A Paloznaki Jazzpiknik augusztus 1-jén csütörtökön nulladik nappal indul: a programban először két dj, Andrew J és Dan von Schulz ad műsort. Őket a brit díva, Izo FitzRoy követi: az énekesnő, dalszerző, zongorista blues-soul-gospel alapú dallamaival tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. A nyitónap zárókoncertjét az amerikai énekesnő, Anastacia adja, aki eddigi 25 éves pályafutása során világszerte több mint 52 millió eladott lemezt és több mint 225 díjat jegyez. Karrierje során dolgozott együtt Michael Jacksonnal, Luciano Pavarottival és Mariah Carey-vel is.

Augusztus 2-án pénteken egy magyar formáció, a Belau után a kilencvenes évek acid jazz műfajának úttörője, a brit Brand New Heavies tér vissza Paloznakra, őket a szintén brit Tony Hadley, a világhírű Spandau Ballet egykori frontembere követi. A nap végén az acid jazzt a house-zal ötvöző holland Kraak & Smaak lép fel - 2021-es, nagy sikerű koncertjük után második alkalommal.

A zárónapon, augusztus 3-án, szombaton előbb a Son Mieux holland popformáció lép fel, az este a Magyarországon rendkívül népszerű, a lounge, a dub, a trip-hop, a blues és a downtempo elemeit ötvöző brit Morcheeba koncertjével folytatódik, és végül egy újabb visszatérő, a soult, az R&B-t, a funkot és a popot vegyítő brit MF Robots duó zárja a 12. Paloznaki Jazzpikniket.
    

Az autizmussal élők idén, ha igénylik, ingyen látogathatják a fesztivált.


Valde Orsolya beszámolt arról, hogy továbbra is együttműködnek a Paloznak Jövőjéért Alapítvánnyal, emellett folytatják jótékonysági akciójukat a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai Részlegének Sebészeti Osztályával. A szelektív hulladékgyűjtésben a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere.
    

A Jazzpikniken idén is lesznek gyermekprogramok, a Gyermekudvarban a Zöldövezet Társulás önfenntartó standján érzékenyítő játékok lesznek, a Bethesda Gyermekkórház kitelepülésén a gyerekek játékos módon kaphatnak egészségügyi ismeretterjesztést. A Gyerekréten idén is a Játékos Tudomány várja kreatív játékokra a kicsiket - sorolta a fesztiváligazgató.


Egyébként az idei Jazzpikniken a 23 évesek és a fiatalabbak 23 százalékos kedvezményt kapnak a jegyvásárláskor.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: