Lemondások, tüntetés, polgármesteri nyilatkozat – Mi zajlik a Telekom Veszprémnél?

2024. 05. 05., Vasárnap, 00:00

Lemondások, tüntetés, polgármesteri nyilatkozat – Mi zajlik a Telekom Veszprémnél?

Úgy néz ki, összedől a kártyavár.

Egy átalagos veszprémi kézilabda szurkoló csak kapkodja a fejét, hogy mi zajlik a szeretett csapata körül. Igyekszünk időrendbe összeszedni, hogy hogyan jutottunk el odáig, hogy a Telekom Veszprém szurkolói május 7-re tüntetés szerveznek az aréna elé. A május elsejei Bajnokok Ligája negyedöntő második párharcán a Veszprém 28:33-ra kikapott idegenben az Aalborg ellen. Ez a vereség pedig azt is jelentette, hogy a klub ismételten lemaradt a kölni Fina4-ról. „Ki lehet kapni, de nem így” - szokták mondani a szakmában, ez pedig igaz volt a csütörtöki BL mérkőzésre is. A teljes tanácstalanság és a tehetetlenség jellemezte az egész játékát a Veszprémnek, a dánok a két mérkőzés képe alapján megérdemelten jutottak tovább.

A Momir Ilic – Gulyás Péter edzőpárosnak a szezon végén jár le a szerződése. A szurkolók és a szakértők joggal teszik fel a kérdést az elmúlt két szezon láttán, hogy ha megkapják a világ legdrágább keretét, de nem tudnak élni ezzel, akkor mégis hogy maradhatnának a kispadon? Ezt a kérdést a mostani, Aalborg elleni vereséget követően is feltették. A közösségi médiában is felcsaptak a heves indulatok és kommentek, amire „nagyszerű” érzékiességgel reagált dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója. Csík azt írta a klub Facebook-oldalán, hogy a múltat már nem tudják megváltoztatni és felesleges azon gondolkozniuk, hogy mit kellett volna jobban csinálniuk abban a 60 percben. Valamint azt is hozzátette, hogy a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi.

Majd elkezdtek csorogni az információk különböző belső forrásokra hivatkozva, hogy lehet, hogy mégsem élvezi a vezetőség teljes bizalmát az edzőpáros és lemondott a Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt, a sportigazgató, Nagy László és a Veszprémi  Építők Sportegyesületelnöke Szabó János, valamint társelnöke Fazekas Zsolt.

Az ügyet a Veszprémi Szurkolói Egyesület sem hagyta szó nélkül, egy hosszabb közleményt adtak ki, amiben kifejezték, hogy Csík Zoltán döntése, miszerint Ilicék továbbra is bizalmat kapnak, teljes mértékben elfogadhatatlan. Ugyanitt bejelentették azt is, hogy május 7-én, 18 órától demonstrációt szerveznek a Veszprém Arénához.

Nem gondoltuk volna, hogy ilyen megtörténik Veszprémben! Ott, ahol arra a szóra, hogy kézilabda minden szurkoló szíve hevesebben dobban. Ott, ahol sokan már a kezdetektől fogva láthatták, hogy egy kiscsapatból hogyan válunk Európa elitjéhez tartozó klubbá. Ott, ahol oly sokszor bebizonyosodott, hogyha ,,együtt dobban a veszprémi szív, akkor másnak esélye sincs".

- olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy remélik mindenki kellően átérzi az ügy fontosságát és az a sokezer ember, akik nemtetszésüknek adtak hangot a közösségi médiában, jelenlétükkel is kifejezik véleményüket.

 

Szombaton délután Veszprém polgármestere, Porga Gyula is megszólalt az ügyben. Mint írja a Facebook-oldalán, osztja a Veszprém szurkolóinak aggodalmát és az aalborgi fájó kiesés után nagyon rossz volt azt a közleményt olvasni, hogy „a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi”. Szerinte vizsgálat, vagy mély elemzés helyett mégis arra jutott a klub vezetése, hogy hajrá, tovább.

Szombat este a Telekom Veszprém legyőzte idegenben a Komló csapatát, ami valljuk be őszintén, a legkisebb vígaszt sem nyújtja nekünk, szurkolóknak. Lehet, hogy vissza van még a Magyar Kupa és a bajnoki döntő, de ennél most sokkal fontosabb kérdés: mi lesz a veszprémi kézilabdával?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: