Fizetőssé tették a Szentkirályszabadján található szellemvárost

2024. 05. 07., Kedd, 10:39

Fizetőssé tették a Szentkirályszabadján található szellemvárost

Magyarország legnagyobb és leghíresebb szellemvárosa Szentkirályszabadján található. Az egykori szovjet katonaváros, melyre a legtöbben csak magyar Csernobilként hivatkoznak mostantól belépős lesz. 

Az urbexesek kedvelt úti célja eddig is csak engedéllyel volt látogatható - persze a legtöbben ezt megoldották okosba’. Most azonban a magánterület tulajdonosa úgy döntött, hogy megkeresi a kakas alatti tojást és fizetőssé teszi a belépést a szellemvárosba. 

Urbexes körökben napok óta az a hír terjed, miszerint a magánterület tulajdonosa úgy döntött, hogy fizetőssé teszi a belépést Szentirályszabadjára. A hely bejáratait biztonsági őrök vigyázzák – írta a Lelépő.

8 elhagyatott hely Veszprémben és közelében - Instagram Híradó

8 elhagyatott hely Veszprémben és közelében - Instagram Híradó

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az urbex, avagy az urban exploration, melynek lényege, hogy nehezen megközelíthető és nem hétköznapi helyekre jussunk el. Általában láthatatlanok ezek a helyek és épületek a legtöbbünk számára, elveszett, romos mégis érdekes épületek minden mennyiségben.

De legalább nem egy nagy összeg, mindösszesen 2000 forint a beugró - és igen adnak számlát is.

Az urbexesek a közösségi oldalakon létrehozott csoportjaikban arra is figyelmeztetnek, hogy a terüelten három nagytestű kutya van szabadon, így a belépés kizárólag saját felelősségre történhet.

Ti jártatok már itt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: