Kocsikázni akart két tizenéves, több autót is feltörtek

2024. 05. 07., Kedd, 13:01

Kocsikázni akart két tizenéves, több autót is feltörtek

A várpalotai nyomozók őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki egy 16 éves bakonynánai fiatalt - írja a police.hu.

Jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon egy 16 éves bakonynánai lakossal szemben, olvasható a rendőrség közleményében. A fiú 13 éves barátjával 2024. május 3-án hajnalban az egyik várpalotai parkolóban kifeszítette egy autó bal első ajtaját, majd leszaggatták a kormányoszlop alatti burkolatot és széttépték a vezetékeket, hogy elinduljanak vele. Ez azonban nem sikerült. Aztán letörték egy másik autó emblémáját, majd elindítottak egy közeli utcában parkoló gépkocsit a benne hagyott kulccsal, és Várpalota belterületén furikáztak vele. A jármű azonban egyszer csak megállt, így betolták azt egy benzinkútra, majd otthagyták.

A rendőrök aznap reggel el is fogták a két fiatalt Várpalotán, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 16 éves fiút – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: