Helyére került a Mi-24D harcihelikopter

2024. 05. 09., Csütörtök, 07:39

Helyére került a Mi-24D harcihelikopter

Helyére emelték az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred emlékművének Mi-24D harcihelikopterét, Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál, szerdán.

A folyamat a leszállítást követő előkészítéssel együtt három napot vett igénybe, a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzem szakemberei végül az emlékművet kivitelező szakemberekkel közösen emelték fel és rögzítették az emlékmű talapzatára a kikönnyítésekkel együtt is hat tonnás gépmadarat - írja a Ihsn.hu Facebook-oldalán.

Mint ismert, 1995-ben húsz Mi-24-es helikoptert kapott a Magyar Honvédség az egykori NDK flottából, melyek hosszú évekig méltatlan körülmények között várták sorsuk jobbra fordulását, jó ideig az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezrednél, majd a hadsereg inkurrencia tárolójában. A helikopterek közül a 96+36 (Luftwaffe) lajstromszámú gépre esett a választás 2018-ban, amikor felmerült egy a többi: Kecskeméten, Pápán és Szolnokon felállított repülős, helikopteres emlékműhöz hasonló mementó létrehozása Veszprémben, az egykori Helikopter Ezred emlékére -írják

Végre a helyén! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: