15 ezer ember tiltakozását viszi el az aHang a Honvédelmi Minisztériumhoz

2024. 07. 31., Szerda, 08:20

15 ezer ember tiltakozását viszi el az aHang a Honvédelmi Minisztériumhoz

Pénteken átadják a petíciójukat, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy 55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhessenek tankerületekhez, akár oktatói munkára is.

Az aHang évek óta küzd különböző szakmai szervezetekkel együtt az oktatás megreformálásáért. Bár az elmúlt időszakban az oktatás témája kevésbé van jelen a közbeszédben, a problémák és mulasztások nem oldódtak meg egyik napról a másikra.

A problémákat csak tetézi az a jogszabály-módosítás, amely szerint 55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhetnek tankerületekhez, akár oktatói munkára is. Több oktatással foglalkozó szervezet is kifogásolta ezt a szabályt amiatt, hogy figyelmen kívül hagyja a szakmai szempontokat. Az oldalanunkon indított tiltakozó petíciót eddig mintegy 15 ezer ember írta alá.

- olvasható a szervezet közleményében. Most pénteken, augusztus 2-án, egy hónappal az iskolakezdés előtt az aHang a Honvédelmi Minisztériumhoz vonul, hogy ott – a Szülői Hanggal közösen – átadják a petícióikat. Az átadást megelőzően egy sajtótájékoztatót is tartanak, ahol az aktuális ügy mellett az oktatás jelenlegi állapotáról is beszélni fognak.

Az aHang munkatársai az átadást megelőzően az ELTE BTK-tól egy kézikocsit fognak elhúzni, amelyben olyan pedagógiai tankönyvek szerepelnek, amelyek nélkülözhetetlenek a pedagógus képzés során. A séta alatt különböző beszélgetőpartnerekkel fogják feltárni az oktatás problémáit.

 

A teljes beszélgetést élőben közvetíti az aHang a Facebook-oldalán.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: