2024. 09. 05., Csütörtök, 00:00

Elmarad az éjszakai fürdőzés Hévízen

Gazdasági okok és biztonsági szempontok miatt.

Az idén elmarad az évek óta nagy népszerűségnek örvendő éjszakai fürdőzés a Hévízi-tónál. A fürdő üzemeltetői a döntést elsősorban a gazdasági körülmények változásával indokolták, különösen a megnövekedett energiaköltségek miatt, amelyek jelentős terhet rónak a létesítmény fenntartására. Az éjszakai programok, bár vonzóak a látogatók számára, az üzemeltetésük többletköltséget jelent, ami jelen helyzetben nem fenntartható.

A gazdasági okok mellett a döntés meghozatalában a biztonsági szempontok is szerepet játszottak. Az éjszakai fürdőzés különleges atmoszféráját a sötétben való fürdőzés nyújtja, azonban ez fokozott odafigyelést és több személyzetet igényel, hogy a látogatók biztonságát garantálni lehessen. Az üzemeltetők szerint ezek a körülmények is hozzájárultak ahhoz, hogy a program idei megszervezésétől eltekintsenek, bár hangsúlyozták, hogy ez a döntés nem végleges, és a jövőben még visszatérhet az éjszakai fürdőzés lehetősége.

A döntés csalódást okozhat azoknak, akik már vártak a nyári éjszakai fürdőzés élményére, hiszen ez az esemény különleges módon kínált kikapcsolódást a tó különleges környezetében. Az üzemeltetők ugyanakkor bíznak abban, hogy a látogatók megértik a döntés hátterét, és a hagyományos nyitvatartási időben is élvezik majd Hévíz egyedülálló termálvizét.

Az elmaradt program helyett pedig újabb, költséghatékonyabb programokat terveznek, hogy továbbra is vonzó célpont maradjon a fürdőzők számára.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: