2024. 09. 12., Csütörtök, 19:56

Megvan az első BL győzelem

A Füchse Berlint győzte le a Veszprém.

Csütörtök este megkezdte a Veszprém HC is az idei Bajnokok Ligája szereplését. Xavi Pascual, valamint az új játékosok is bemutatkoztak az Építők színeiben a legrangosabb európai kupasorozatban. Az ellenfél a német Füchse Berlin volt, akit a Veszprém a nyári So-Tech kupa során már egyszer legyőzött. A Berlin 11 év után tért vissza a Bajnokok Ligájába.

Gólzáporosan indult a mérkőzés, 5 perc után már 3:4 volt az állás a Veszprémnek. Nem sokat kellett várni és fordult a mérkőzés képe, a Berlin 4 góllal is elhúzott, a 14. percben 9:4-re vezettek a házigazdák. Xavi Pascual el is kezdte forgatni a csapatot, majd időt is kért. Az első játékrész felére már a teljes belső hármast lecserélte a spanyol szakember, ElDeraa – Cindric – Remili trió helyére jött Kosorotov – Cassado – Sandell hármas. Az utolsó 5 percre 2 gólos hátránnyal fordult a Veszprém (14:12). Az első félidő végére sikerült felzárkózni és döntetlenre hozni a találkozót, 30 perc játék után Füchse Berlin – Veszprém HC 16:16.

A második játékrész első gólját Fabregas szerezte meg, így ismét a Veszprém vezetett. Magabiztosan játszott a Veszprém, az első félidő hibáit sikerült kijavítani a magyar csapatnak. Remili igazi vezérként tudta vinni a hátán a csapatot. A 45. percben 23:25 volt az állás a Veszprémnek. Támadásban mind a két oldalt voltak pontatlanságok, Xavi Pascual az utolsó 10 percre visszacserélte a teljes kezdősorát. Remili meglőtte a 10. gólját is, míg Corrales nagyon fontos védést mutatott be az 53. percben. A mérkőzés utolsó öt percére 5 gólos előnnyel fordult a Veszprém (26:31). A Füchse szétesett fejben, amit a vendégek jól használtak ki. A végén aztán feljebb kapaszkodott a hazai csapat, sőt majdnem ki is egyenlítettek, de végül Corrales hárított a kapuban. Végeredmény Füchse Berlin - Veszprém HC 31:32.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: