2024. 09. 18., Szerda, 00:00

Yehia ElDeraa: „Végig 1000 fokon kell pörögnünk majd”

Az egyiptomi balátlövő nyilatkozott a szezon első hazai BL mérkőzését megelőzően.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, most csütörtök játssza első hazai Bajnokok Ligája mérkőzését a Veszprém HC. Az ellenfél a francia sztárcsapat, Paris Saint-Germain lesz. A találkozót megelőzően Yehia ElDeraa, a Veszprém balátlövője osztotta meg a gondolatait. Az egyiptomi játékos szerint nem lesz egyszerű mérkőzés, mivel a PSG mindig esélyes a legjobb négyre, de szerinte a Veszprém mindent meg fog tenni. Mint említi, ellenfelük hatalmas tapasztalattal és támadórepertoárral rendelkezik és ezek mellett kifejezetten taktikus kézilabdát játszanak.

Így igaz, jön az első BL meccs a Veszprém Arénában, amit már nagyon várunk. Szerencsére sikerült jól kezdenünk, hiszen az első fordulóban le tudtuk győzni a Füchse Berlin-t. Most pedig szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat a Veszprém Arénában is. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, mivel a PSG ellen lépünk pályára, akik mindig esélyesek a legjobb négyre, de mi mindent meg fogunk tenni. Hatalmas tapasztalattal és támadórepertoárral rendelkeznek és ezek mellett kifejezetten taktikus kézilabdát játszanak. Minden lehetőségre fel kell készülnünk, hiszen mind védekezésben, mind támadásban kimagaslóan teljesítenek. És persze ne felejtsük el a lerohanásokat se. A mérkőzés elejétől kezdve a fokuszáltan és motiváltan kell játszanunk. Oda kell figyelnünk a saját játékunkra és végig 1000 fokon kell pörögnünk majd. Azt gondolom, hogy Berlinben szépen visszajöttünk a meccsbe, azonban a jövőben el kell kerülnünk azt, hogy valaki így meglépjen ellenünk a találkozó elején. Ehhez jobban kell koncentrálnunk és több eshetőségre is számítanunk kell. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy sokat kell még fejlődnünk. Izgatottan várjuk már az első hazai összecsapást a Bajnokok Ligájában a saját szurkolóink előtt.   

ElDeraa arról is beszélt, hogy most először fog szembenézni volt honfitársával, Omar Yahiaval, aki a tavalyi szezonig a Veszprémet erősítette. A balátlövő szerint biztos, hogy érzelmekkel teli pillanat lesz, hiszen mi az egyiptomi válogatottban is együtt játszanak. De azt is hozzátette, hogy mindenki a saját klubjáért fog küzdeni és megpróbál minél jobb teljesítményt nyújtani a pályán.

Yaya számomra nem csak egy volt csapattárs, hanem a testvérem. Ő a világ egyik legjobb játékosa, szóval ki kell elemeznünk a játékát. Tavaly a szezon végén általában „kinyírtuk” egymást edzéseken. Most pedig egy kifejezetten fontos mérkőzésen lépünk pályára ellenfélként, ahol valószínűleg hasonlóan nagy küzdelem lesz, természetesen szabályos keretek között. Ő az egyik kiemelkedő kézilabdázó a sok közül Párizsban, így nem csak rá, hanem mindenkire másra is készülnünk kell. Érzelmileg nem lesz egyszerű, de profi játékosok vagyunk.

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: