A kecskesajtos kreációjuk vitte el a pálmát.
Elsőre meredeken hangzik a veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó idei fagyi különlegessége, amellyel azonban a pénteken megrendezett 12. Balaton fagyija 2025 versenyéből aranyéremmel szálltak ki: kecskesajt, sós mandula, rozmaringos sült körte és feketebors sorakoznak az összetevők között.
A versenyt a Balaton közepén, a Balatoni Hajózási Zrt. egy új kompján tartották és a 17 induló fagyizó és cukrászda 31 fagylalt különlegessége közül a veszprémi Fügések kreációja nyerte el leginkább a zsűri tetszését.
Nem is lehetne ennél szebb napunk, hiszen a Füge csapatának eddigi legnagyobb szakmai elismerését zsebeltük ma be! Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a zsűri fagyizónk MEKKóstollak nevű alkotását ítélte a legjobbnak.
újságolták boldogan a Fügések.
A fagylalthoz a kecskesajtot egy szentantalfai termelőtől, Dobosi Pétertől vették, ezt egy kis borssal bolondították meg és rozmaringos sült körte variegátót kapott, illetve sós mandulát.
A kiírásban fontos elem volt, hogy a régiós, helyi alapanyagok használatát részesítsék előnyben a nevezők.
A versenyben különdíjat kaptak:
- Margaréta Fagyizó, Balatonszemes – Nemnormálna
- Pingvin Fagyizó és Cukrászda, Balatonmáriafürdő – Vad Szerenád
- Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred – Füred Kincse