2023. 04. 03., Hétfő, 08:00

Ez itt a kert - Így zöldült be a Kossuth utcai találkozási pont - GALÉRIA

A projekt a Lélektér Alapítvány közreműködésével és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elkészült a Kossuth utcai találkozási pont zöldesítése, a többi már a természet dolga - Róma sem egy nap alatt épült fel, és a növényeknek is kell az idő.  Van itt babérmeggy és tiszafa, korallberkenye illetve, ami ezen a ponton még nem látszik, hogy a tervek szerint a kaput lila akác fogja majd befutni. 

De miért ezek a növények? 

A választásnál fontos volt, hogy olyan növényekkrl ültessünk, melyek könnyen kezelhetőek, jól bírják a strapát és örökzöldek - így egyrészt nem lesz probléma a levélhullással, másrészt télen is megadja a kis kertünk hangulatát - válaszololták meg a nagy kérdést.

Szóval ez itt a kert, mondhatjuk úgy is, hogy mindenki kertje. Beugró a betonrengetegből egy kis óázisba - kvázi egy ingyenes terasz. És mivel mindenkié, megelőlegeztük a bizalmat a veszprémiek felé, hogy rendeltetésszerűen használják majd, vigyáznak a növényekre és a rendre, hiszen ahogy írtuk, bárki használhatja.

És reméljük is, hogy szeretni fogjátok és használjátok majd. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: