Csaknem 3000 programmal vár az idei Művészetek Völgye

2024. 07. 19., Péntek - 2024. 07. 28., Vasárnap

Csaknem 3000 programmal vár az idei Művészetek Völgye

Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.

Koncertek, programok, páratlan völgyhangulat -  Javában zajlik a Művészetek Völgye - VIDEÓ

Koncertek, programok, páratlan völgyhangulat - Javában zajlik a Művészetek Völgye - VIDEÓ

Elstartolt pénteken a 32. Művészetek Völgye Fesztivál, ahol, ahogy azt már megszokhattuk csaknem 10 napon keresztül érik majd egymást a jobbnál jobb programok, koncertek és persze a kézműves kincses szigetek. Ki nem hagynánk, így idén is megcéloztuk Kapolcsot, és mutatjuk is milyen a hangulat a Völg

Az idén 2972 programmal, 40 programhelyszínnel és számos újdonsággal készülnek, új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal, saját színdarabbal, erősödik a kortárs képzőművészeti kínálat, és az idén számos múzeum is megjelenik a fesztiválon - mondta Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója.

Visszatér a VölgyImpró programsorozat, a Zenélő Busz, valamint sok gyermekprogram és filmvetítés is szerepel a kínálatban, amelyben a kortárs tánc is nagyobb hangsúlyt kap az idén. Külön udvarral készül a Romani Design, a művészetek és a környezetvédelem kapcsolatát járja körül a SzimBio Udvar, a MűvészVölgy Kúria kortárs képzőművészeti beszélgetéseknek ad otthont.


Két helyszínen minden nap más színházi produkciók láthatók, többek között a Vígszínház, az Orlai Produkció és Nézőművészeti Kft. is fellép. A Művészetek Völgye idei színházi premierje az Art-Színtérrel közös Tikk-Takk bumm című darab lesz.

19 nagy zenekari koncerttel készültek: fellép a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma. Elhozza slágereit a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a Hiperkarma, az Ivan and The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby is.

Művészetek Völgye, Balaton Sound, Utcazene - Fesztiválok a Balaton körül

Művészetek Völgye, Balaton Sound, Utcazene - Fesztiválok a Balaton körül

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Elderbrook Zamárdiban ad koncertet a MOL Nagyon Balaton idei nyári fesztiválsorozata keretében.

A vigántpetendi Cirque du Tókertben hallható Zorán, Kern András, Falusi Mariann, Dés László, Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József. A Budapest Bár és Bródy János is színpadra lép, a Csík zenekar pedig ezúttal Presser Gáborral együtt ad koncertet. A fesztiválon külön helyszínnel készülnek a dzsessz, a világzene, a folk vagy a komolyzene kedvelői számára. Kiemelte: a Harcsa Veronika Udvar az idén is megújul, ezúttal Taliándörögdre költözik.
    

A fesztivál legkisebb udvarába, Szirtes Edina Mókus MókusKert Udvarába is számos vendéget meghívtak, Földes László Hobo pedig az idén is vigántpetendi udvarában várja hallgatóit, de a Kaláka Versudvar és POKET Zsebkönyvek Udvara is színes kínálattal jelentkezik.


A Petőfi Udvarban, "1100 éve Európában, 20 éve az Unióban" szlogennel, könnyűzenei koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel és ismeretterjesztő előadásokkal is várják az érdeklődőket. És hát ahogy azt már megszokhattuk, programokból nem lesz hiány, rengeteg lehetőség közül választhatunk fogunkra valót.

Szóval a részletekért KATT IDE.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: