2024. 09. 06., Péntek - 2024. 09. 08., Vasárnap

Jövő héten startol a 2024-es Balaton Wine & Gourmet fesztivál

Több mint 50 balatoni étterem és borászat mellett idén Olaszország kulináris különlegességeivel és gazdagabb programkínálattal várja a látogatókat a Balaton Wine & Gorumet eseménye.

Öt helyszínen - nagyszínpad, mercato színpad, Jezsuita templombelső, borszakmai sátor és gyereksátor - mintegy félszáz program várja a látogatókat szeptember 6 és 8 között a Kolostorok és kertekben. 

A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes étel- és italbemutatók, valamint aperitivo szeánszok DJ-vel idézik meg az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát. Olasz sommelier nagymester és a Törley pezsgő manufaktúra is jelen lesz. Kerekasztal beszélgetések témái között szerepel a Balaton fenntarthatósága és a nők szerepe a borászatban.

Újdonságként az olasz mercatók világát idéző színpad is bemutatkozik, ahol a pizza, pasta, gelato és kávé univerzuma kerül fókuszba.

 

A jezsuita templomban élményétkezések, workshopok és vezetett kóstolók kínálnak ízelítőt az olasz gasztronómiából. Két Michelin-csillagos olasz sztárséf különleges élményétkezésekkel és prémium borbemutatóval készül.

A nagyközönségnek szóló ingyenes előadások mellett élményétkezéseken, workshopokon és vezetett kóstolókon keresztül is ízelítőt kínál a rendezvény az olasz gasztronómiából, mindezt egyedülálló programhelyszínén, a jezsuita rend által a 18. században épített templombelsőben.  

Különleges esemény lesz az a három élményétkezés, amelyeket két Michelin-csillagos olasz sztárséf prezentál, együtt és külön-külön is megmutatva művészetük legjavát, és szintén olaszföldről érkezik az a sommelier, aki szuper prémium borokat mutat be vezetett kóstolóján. 

Több mint 50 balatoni borászat mellett Franciaország és Argentína is bemutatkozik a  Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

Több mint 50 balatoni borászat mellett Franciaország és Argentína is bemutatkozik a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

A balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet fesztivál szeptember 21. és 24. között Veszprémben.

További infókért KATT IDE.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: