2024. 09. 08., Vasárnap - 2024. 09. 09., Hétfő

Hagyomány és borünnep - Hatvanadszor is Badacsonyi Szüret

Szeptember 8-án és 9-én immár hatvanadik alkalommal kerül megrendezésre a Badacsonyi Szüret, amely a térség egyik legnagyobb hagyományokkal bíró rendezvénye. A kétnapos eseményen idén is a régió legfinomabb borait és gasztronómiai különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók, akik a balatoni panoráma és a borvidék egyedülálló hangulatának kíséretében élvezhetik a szüreti programokat. Az ünnepi esemény központi eleme a szüreti felvonulás, ahol díszes lovaskocsik, néptánccsoportok és fúvószenekarok vonulnak végig a település utcáin, megidézve a múlt hagyományait.

Az idei szüret különleges eseményekkel is gazdagodik, amelyek nemcsak a borok szerelmeseinek kínálnak szórakozást. A rendezvény látogatói kulturális programokban, kézműves foglalkozásokban és koncertekben is részt vehetnek, amelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt maradandó élményt nyújtanak. A Badacsonyi Szüret nemcsak a régió lakóinak, hanem az idelátogató turistáknak is kiváló alkalom arra, hogy megismerjék a helyi kultúrát és gasztronómiát, miközben a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre és a borászat népszerűsítésére.

A Badacsonyi Szüret hosszú múltra tekint vissza, és az évtizedek alatt a Balaton-felvidék egyik legjelentősebb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy új elemekkel gazdagítsák a programot, miközben megőrzik az ünnep eredeti szellemiségét. Az idei, jubileumi rendezvény pedig méltó tisztelgés lesz a hagyományok előtt, és egy újabb felejthetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik részt vesznek a szüreti forgatagban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: