2022. 02. 05., Szombat, 10:12

Előrelépés történt a Betekints hotel bővítése ellen indított petíció ügyében

Elindult a párbeszéd az épület külső karakterének esetleges átalakítása tárgyában.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, petíció indult a Betekints Wellness-és Konferencia Hotel bővítése és a Veszprémvölgy karaterjegyeinek megőrzése ügyében.

Őrizzük meg a Veszprémvölgy értékeit és hangulatát - Petíciót indítottak a prémium szállodaszárny ellen

Őrizzük meg a Veszprémvölgy értékeit és hangulatát - Petíciót indítottak a prémium szállodaszárny ellen

Az ingatlan beruházás tárgya a veszprémi Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** kapacitásbővítése új szállodaépület létesítésével.

A petíció jelen állás szerint 5400 aláírás fölött jár, az ügyet képviselő Gyimesi-Bakon Adrienn tájékoztatásából kiderült, hogy a petícót aláíró és támogató lakosság részéről folyamatos az érdeklődés és előrelépés is történt, elkezdődhet a tulajdonos és a városvezetés közötti párbeszéd:

A napokban felkeresett Márkus László, a petíció egyik címzettje, a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** tulajdonosa azzal a céllal, hogy személyes találkozót kezdeményezzen. A találkozóra a mai napon került sor. A megmozdulás céljait tekintve pozitív hírekről számolhatok be. Márkus Úr partner abban, hogy megkezdődjön egyfajta kommunikáció az épület építészeti karaktereit érintő lehetséges változtatásokról. Hamarosan találkozót kezdeményez Sulyok Balázs főépítész és Porga Gyula polgármester urakkal. Bízom benne, hogy mielőbb alkalom nyílik arra, hogy az érintettek felvázolják a véleményüket egymás előtt és átbeszéljük, milyen lehetőségeket látnak a módosításokra, melyet az aláírók, a helyi lakosság is elfogadna.

Az új épületszárny az elfogadott tervek szerint így nézne ki:

Ha te is támogatnád az ügyet, azt ITT teheted meg!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: