2023. 10. 12., Csütörtök, 09:30

Országjárásba kezd az Egységes Diákfront, Veszprémbe is jönnek

Összesen hét helyszínre mennek, ezzel hangolódnak a 7IGEN-es népszavazásra.

Újra országjárásba kezd az Egységes Diákfront a Dialógus az Oktatásért és a Civil Bázis csapatával, hogy minél több helyre elvigyék az október 23-án induló, 7IGEN-es alternatív, oktatási népszavazás hírét. Összesen hét helyszínre látogatnak majd el, két budapesti helyszín mellett, Budaörsre, Szegedre, Debrecenbe, Miskolcra és Veszprémbe jönnek a diákok, hogy a helyiekkel közösen vitassák meg az oktatás helyzetét.

Célunk a 7IGEN-es oktatási népszavazással, hogy összehozzunk: fiatalt-időset, tanárt-nem tanárt, mérgeset-elkeseredettet; hogy mi, akik egyetértünk, csak épp nem tudunk arról, hogy mennyien vagyunk, összefogjunk az oktatásért és a közös jövőnkért. Nem elég a Facebook, ki kell mennünk az utcára és beszélgetnünk kell egymással: Mi fáj? Gyere, mesélj! 
Elégedetlen vagy? Gyere, mondd el!
Van ötleted? Oszd meg velünk!

Nyáron már szerveztek egy fórumot a témában, akkor a helyi Vasas szakszervezet irodájában gyűltek össze az érdeklődők. A mostani veszprémi esemény október 21-én, jövő hét szombaton lesz, a helyszín pedig ezúttal is a Vasas iroda lesz, kezdés 16:30-tól. Az aHang és az Egységes Diákfront alternatív oktatási népszavazásáról itt írtunk bővebben:

Veszprémben is lehet majd szavazni az október 23-án kezdődő oktatási népszavazáson

Veszprémben is lehet majd szavazni az október 23-án kezdődő oktatási népszavazáson

Három nap alatt 10 ezernél is többen regisztráltak elő az alternatív oktatási referendumra.

Érdemes lesz elmenni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: