2020. 11. 26., Csütörtök, 22:24

Durva áremelés jön a V-Busznál a következő évtől

Pár nappal ezelőtt jelent meg egy ellenzéki önkormányzati képviselő Facebook oldalán a tervezett dráguló díjszabás amely január 1-től lép életbe.

 

Porga Gyula VMJV polgármestere döntése alapján 2021. január 1-től a V-BUSZ Kft. felterjesztett drágító díjszabását elfogadta, így brutális áremelkedés jön a tömegközlekedésben - írja a 24.hu. Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő osztotta meg Facebook oldalán a fejleményeket, amelyekről már az előző napokban a 82nullanulla.hu is beszámolt.

A leginkább számottevő változások:

Megnevezés Jelenlegi ár Felterjesztési ár
elővételben váltott jegy 250 Ft 330 Ft
buszvezetőnél váltott jegy 330 Ft 450 Ft
kedvezményes havi bérlet 2350 Ft 3050 Ft
összvonalas havi bérlet 6750 Ft 7450 Ft

Az áremelkedések átlagosan 30%-osak, viszont ez szembe megy azzal a célkitűzéssel, amit a V-busz és az önkormányzat tűzött ki magának, amikor átvette az ÉNYKK Zrt-től a tömegközlekedés szervezését. A 24.hu egy tavalyi összefoglalójában kiemelte, hogy a V-busz a vártnál sokkal rosszabbul működik és a városvezetés nagyon elszámolta magát a tervezett fenntartási költségekkel.

Frissítés: A polgármester azóta a Facebookon is beszámolt az áremelés részleteiről. Elmondása szerint az utóbbi időben 34 százalékkal esett a jegyárbevétel a járványhelyzet miatt, ezért sem tarthatóak a 250 forintos alacsony árú jegyek, amelyek már a 2013-as indulás óta ezen a szinten vannak.

A kék villám helyett jön a drágább lila villám? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: