2020. 12. 03., Csütörtök, 11:22

Eredmények: Lezajlott a veszprémi általános iskolákban is a koronavírus-tesztelés

A mögöttünk álló időszakban lezajlott a legtöbb veszprémi általános iskolában a pedagógusok önkéntes tesztelése. Veszprémben a pedagógusok nagy része teszteltette magát, így egy viszonylag valós képet kaphatunk arról, hogy hol tart most a vírus terjedése.

A Báthory István Általános Iskolában és a Deák Ferenc Általános Iskolában sajtóközleményben megadták, hogy nem volt fertőzött az iskolákban, azonban a Deák Ferenc Általános Iskola egyik hetedik osztályában 2 koronavírusos diák is van, így ezen a héten az osztály digitális munkarendben tanul - osztotta meg velünk egy érintett anyuka.

Megkeresésünkre Kiss Attila, a Dózsa György Általános Iskola igazgató-helyettese beszámolt, hogy a 80%-os részvételi arány mellett nem volt pozitív eset, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola pedig tájékoztatott minket, hogy mindenki, aki tesztelt negatív lett.

Mike Veronika, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy

2 tesztelés folyt le az előző és a mostani héten, minden érintett negatívra tesztelt, így nem kellett  digitális tanrendre átállni. Szerencsére nem érint minket olyan nagy mértékben a vírus, mint más iskolákat.

 A Padányi Biró Márton Római Katolikus Általános Iskola beszámolt szerkesztőségünknek arról, hogy a múlt héten és ezen a héten voltak tesztelések, csak 1 fő tesztelt pozitívra.

A Rózsa Úti Általános Iskolában valamennyi felső tagozatos osztályban és az egyik negyedikes osztályban tanulnak otthonról a diákok, mivel több tanár tesztje is pozitív lett - számol be a veol.hu.

A Hriszto Botev Általános Iskola folyamatos tájékoztatást ad arról, hogy mely osztályok vannak digitális munkarendben.

Iskolánk 1.c osztálya karanténban van 2020. december 4-ig. Az 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7.b, 7.c, 7.d, 8.c felsős osztályok online oktatásban részesülnek, ők nincsenek karanténban.

- közli a botev.hu.

A Kossuth Lajos Általános Iskola, a Cholnoky Jenő Általános Iskola, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola a megkeresésünk pillanatában vagy nem voltak elérhetőek, vagy nem adtak ki nekünk információkat, így kérdéseinkkel a Veszprémi Tankerületi Központhoz fordultunk. Cikkünket frissítjük, amint válasz érkezik felőlük.

Reménykedjünk abban, hogy Veszprémben minél kevesebb az érintett!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: