2020. 12. 13., vasárnap, 17:44

Elindult a karácsonyfa vadászat, de valódi vagy műfenyő kerüljön a nappaliba ?

A karácsonyfa alighanem a legfontosabb eleme az ünnepnek, így minden évben aktuális a kérdés, hogy a mű vagy az igazi fa a környezettudatosabb választás.

 

Mint minden évben az ünnepek közeledtével dübörög a karácsonyi láz és vele indul a karácsonyfa vadászat is. A műfenyő előnye egyértelműen, hogy tartós és ha van hol tárolni évekig használható, ezenkívül nem hullatja leveleit így nem kell vele sokat vesződni. Sokan a fenyőirtás miatt döntenek inkább a műfenyő mellett, hiszen akkor majd kevesebb fát kell kivágni és így jót tesznek a természetnek, csakhogy a probléma a már kivágott eladatlan fákkal van, mivel ezeket valóban feleslegesen vágták ki. A műfenyő vásárlással sajnos nem mented meg a valódit, hiszen ettől függetlenül még ki fogják vágni.

 

forrás: alon.hu

Az igazi fenyőfa pedig hiába hullatja leveleit, szépsége és az illata pótolhatatlan, mellette szól mindenképp az is, hogy a kivágott fa helyére minden esetben új kis csemeték kerülnek, amik kivágásukig rengeteg oxigént termelnek és a tévhitek ellenére, nem egész erdőket írtunk ki minden decemberben, hiszen a fák kifejezetten erre a célra telepített fatelepekről származnak.

Tehát  akkor vagyunk igazán környezettudatosak, ha minél közelebbi helyről származó igazi fát vásárolunk, hiszen a műfenyők sokszor távoli országokból érkeznek hozzánk, így a szállítás is okoz környezeti károkat. Ennek ellenére ha végül mégis a műfenyőre esik a választásod akkor válassz PVC-menteset és használd minél tovább, ha azt akarod, hogy az igazi fenyővel egálba kerüljön akkor legalább 20 évig.

 

Te melyiket választod?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!