2020. 12. 14., hétfő, 18:12

Fontos döntések Veszprém jövőjéről az év utolsó közgyűlésén

Porga Gyula osztotta meg a a 2020-as év utolsó közgyűlésének legfontosabb momentumait.

Az utóbbi időszakban nagy felháborodást okozott a veszprémiek körében, hogy a jelenleg gyengén teljesítő V-busz-nál a jegyek, bérletek és büntetések díjszabása átlagosan 30-40%-al emelkednek. 

Durva áremelés jön a V-Busznál a következő évtől

Durva áremelés jön a V-Busznál a következő évtől

Pár nappal ezelőtt jelent meg egy ellenzéki önkormányzati képviselő Facebook oldalán a tervezett dráguló díjszabás amely január 1-től lép életbe.  

Facebook posztjában azonban kiemelte Porga Gyula, hogy 

[...] 2023 januárjára egy teljesen megfiatalított, megújult, modern buszparkkal és 21. századi szolgáltatási színvonallal szolgáljuk ki a veszprémieket a közösségi közlekedéssel [...]

- fogalmazott.

Kiírtak egy pályázatot az új közbeszerzésekre, amelyet a V-busz Kft. fog levezényelni azzal a feltétellel, hogy a buszok újak legyenek és legyen köztük elektromos busz is - habár hozzá kell tennünk, a V-Busz indulásánál ugyanez volt a cél és az ígéret, akkor ezt fél éven belül szerették volna megvalósítani.

A bejegyzésben fellelhető, hogy a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata 25 millió, illetve a Balaton Bútor FC Veszprém futsalcsapata 30 millió forintos támogatást kapjon a 2021-es évre. Összehasonlításként megfigyelhető, hogy a koronavírus tavaszi hullámában összesen 20 millió forintnyi honorációt kaptak a veszprémi önkormányzattól a szociális szféra dolgozói a helytállásukért.

A tavasszal létrehozott adományvonalra 6,12 millió forintos támogatás érkezett, amivel az önkormányzati intézmények szükségleteinek egy részét fedezték, valamint 30 milliót fordított még a város védőeszközök, maszkok, kézfertőtlenítők stb. beszerzésére.

 

A közgyűlés döntése alapján a veszprémi fesztiválok repertoárjába bekerül a Bakony Expo is.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!