Felkészültetek? Egy hét és kezdődik a kölni BL Final Four

2020. 12. 21., hétfő, 09:04

Felkészültetek? Egy hét és kezdődik a kölni BL Final Four

Már tényleg csak napok kérdése és kezdetét veszi a december 28-29-re halasztott kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője Kölnben, ahol  hatodik alkalommal léphet pályára városunk csapata, hogy elhódítsa a legrangosabb európai kupát.

Jelenleg úgy néz ki, hogy kereken egy hét múlva megtartják az európai klubcsapatok legrangosabb kézilabda tornáját, a Bajnokok Ligája Final Four-t, ahol a Veszprém mellett részt vesz még a német THW Kiel, a spanyol Barcelona, valamint a francia PSG Handball. A 2009-2010 évi szezonban vezették be először a négyesdöntő rendszerét, azóta pedig öt alkalommal jutottak be a legjobbak közé az Építők. Idén lesz tehát hatodszor esélye a Telekom Veszprémnek elhódítani a hőn áhított serleget.

Az eddigi öt alkalomból kétszer játszottunk a bronzéremért, mind a két mérkőzést a Barcelona ellen játszottuk, és míg az első négyesdöntőnkön, 2014-ben alul maradtunk ellenük, addig 2017-ben már mi állhattunk fel a dobogó harmadik fokára.

Háromszor pedig döntőt is játszhattunk. Először 2015-ben a Barcelona ellen kaptunk ki (28-25), majd rá egy évre 2016-ban a lengyel Kielce ellen veszítettünk büntetőpárbajban, de azt a mérkőzést jobb nem is emlegetni. 2018-ban nem sikerült eljutni a Final4-ig, így egy éves kihagyást követően tavaly újra visszatértünk Kölnbe és meg sem álltunk a döntőig, ahol azonban megint az utunkat állták, ezúttal az észak-macedón Vardar Skopje bizonyult jobbnak a mieinknél (27-24).

 

Tavaly a döntőben nem sikerült legyőzni a Vardar Skopje csapatát

Az idei Final4 egészen biztos más lesz, mint az eddigiek, furcsa lesz úgy nekivágni ennek, hogy közben már elstartolt az új szezon is. Mint ismert, tavasszal félbeszakította a koronavírus a világ legtöbb sportbajnokságát, ami alól természetesen a kézilabda sem képezett kivételt. A férfi kézilabda Bajnokok Ligáját szervező Európai Kézilabda Szövetség (EHF) akkor úgy döntött, hogy a szokásos négyes döntőt, vagyis a Final Four-t, decemberre halasztják.

A halasztás rendkívül sok negatív visszhangot váltott ki Európa-szerte, hiszen a verseny az egyenes kieséses szakasz megkezdése előtt lett lefújva. Bár a nyolcaddöntők párosításai már ismertek voltak, azokat a csapatok már nem játszhatták le, az EHF pedig úgy döntött, hogy az A és a B csoport végeredményei alapján az első két helyezett játszhat majd a decemberre halasztott négyes döntőben. Ennek köszönhetően játszhat a csapatunk ismét a kölni Lanxess Arénában.

 

Reméljük Kölnben is lesz ekkora öröm, mint a Szeged elleni győzelem után

Egy hét múlva kezdődik. 

Lehetünk bizakodóak, de óva intünk mindenkit attól, hogy elbízza magát a TV képernyők előtt, december 28-án a két elődöntőt nézhetjük meg, először a Barcelona – PSG mérkőzést, ezt követően pedig 20.30-tól a Telekom Veszprém – THW Kiel mérkőzést. Másnap, december 29-én este hat órától lesz a bronzmérkőzés, és fél kilenctől a döntő. Reméljük egy jó szombati meccset követően, vasárnap 20.30-ig elég lesz csak egy jó bornzmérkőzést megnézni, majd onnantól koncentrálhatunk a szurkolásra és a döntőre.

A Veszprém nagyszerű győzelemmel hangolódott a Kiel elleni elődöntőre, ugyan is magabiztos játékkal 12 góllal kerekedett felül a nagy rivális Mol-Pick Szegeden. A német rekordbajnok kicsit kedvezőtlenebbül várhatja a mérkőzést, ugyanis több fontos játékosa fog hiányozni.

Óriási Veszprém győzelem a Szeged otthonában

Óriási Veszprém győzelem a Szeged otthonában

Nenadic és Cupara vezérletével idegenben győzte le magabiztos játékkal a Telekom Veszprém a Mol-Pick Szeged csapatát.

Gyerünk fiúk!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!