2020. 12. 22., Kedd, 09:47

Hat játékossal hosszabbított a Telekom Veszprém

Online sajtótájékoztatón jelentették be a jövő évi kerettel kapcsolatos változásokat dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója és Nagy László, a csapat sportigazgatója.

Már napokkal korábban közzétette a Telekom Veszprém kézilabda csapata a közösségi oldalán, hogy kedden fontos, a klub jövőjét érintő bejelentéseket fognak megosztani velünk. A jövő évi keret változásairól a vezérigazgató, dr. Csík Zoltán és a jelenlegi sportigazgató, korábbi veszprémi klasszis, Nagy László beszéltek.

A sajtótájékoztatót dr. Csík Zoltán kezdte és elmondta, hogy normális esetben ilyenkor hagyományosan már évet szoktak értékelni, most azonban még a csapat előtt áll az egyik legnagyobb kihívás, megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Felkészültetek? Egy hét és kezdődik a kölni BL Final Four

Felkészültetek? Egy hét és kezdődik a kölni BL Final Four

Már tényleg csak napok kérdése és kezdetét veszi a december 28-29-re halasztott kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője Kölnben, ahol  hatodik alkalommal léphet pályára városunk csapata, hogy elhódítsa a legrangosabb európai kupát.

A vezérigazgató beszámolt az elmúlt év gazdasági helyzetéről és a vírus miatti nehézségekről. Csík hozzátette azt is, hogy a Veszprém Handball Team Zrt. olyan erőfeszítéseket tett a szponzoroknak és a támogatóknak köszönhetően, hogy a csapatnak mos nem azt kell, mondani, hogy túlélte az évet, hanem fejlődni tudott és meg tudta mutatni a sport erejét. Szerinte most gazdaságilag nincs értelme ezt az évet értékelni, mert a vírus teljesen átírta a klub működését és olyan kihívásokat állított a csapat elé, amivel nem lehetett tervezni.

Ezt követően Nagy László értékelte szakmailag az évet. A sportigazgató megköszönte a csapat körül dolgozó összes stábtagnak, adminisztrációs munkatársnak, akik napról-napra segítik a csapatot. Az őszi szezon legtöbb mérkőzésén sikerült győzni a csapatnak, így ezt sikerként könyvelhetjük el, amellett, hogy voltak mélypontjai a klubnak. A korábbi jobbátlövő is kiemelte azt, hogy nagyon nehéz érdemben értékelni egy olyan évet, ahol egyik pillanatról a másikra változik minden. A legfontosabb most azonban az, hogy ott vagyunk a decemberi négyesdöntőn és olyan formával, amiben a csapat játszott az elmúlt meccseken, igenis van esélye a Veszprémnek.

Ezt követően Nagy László a keret változásairól beszélt. A klub szerződést hosszabbított a három beállósával is, Rogerio Moraessel és Blaz Blagotinsekkel és Andreas Nilsonnal, valamint  Vladimir Cupara kapussal. Szintén hosszabbított a horvát balszélső, Manuel Strlek, és csapatkapitány Lékai Máté is. 

Továbbá tárgyalnak még Vuko Borozannal, Kent Robin Tönessennel és Rasmus Laugeval. Nagy László elmondta, hogy vannak még más játékosok is, akikkel folynak tárgyalások, de azokról nem nyilatkozhat, de ígéretet tett, hogy időben tájékoztatni fogják a szurkolókat a további keretbeli változásokról

Mit szóltok a bejelentésekhez? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: