2021. 01. 02., Szombat, 11:53

Az RTL Klub szilveszteri műsorában megmutatta, hogy mit jelent a család fogalma

Az állami közcsatornákon Áder János mondta el szokásos újévi beszédét, amiben arra is kitért, hogy az új esztendőben legyen kevesebb a kérdés és több elfogadás. Erre talán az RTL Klub jobban reflektált.

 

Az RTL Klub szerkesztősége egy rendhagyó összeállítást hozott az újévre, búcsúztatva a 2020-as évet. A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván karmester vezénylésével adta elő a Himnuszt, melyben egy roma kislány, egy mozgássérült, egy értelmi sérült, egy nyugdíjas, egy rendőr, egy krisnás és egy egészségügyi dolgozó is részleteket énekelt - ezzel is képviseltetve megannyi kisebbséget, akiket a mai társadalomban megannyi hátrányos megkülönböztetés ér.

A karmester a Himnusz után arról beszélt, hogy most még hordjuk a maszkot, tartsuk a távolságot, s majd oltassuk be magunkat és akkor nemsokára felszabadulhatunk.

[...] Örülni fogunk egymásnak, megöleljük egymást, érezzük, hogy összetartozunk, hogy együtt vagyunk [...]

- mondta rövid beszédében Fischer Iván karmester.

Korábban, még 2020. december 31-én felhívta a figyelmet a Háttér Társaság Alapítvány, valamint Apa&Apu Instagram oldala is, hogy valami különlegesre számíthatnak azok, akik az RTL-en a Himnusz után figyelemmel kísérik a műsort: egy szűk 3 perces videóban családos magyar felnőttek beszéltek arról, hogy mit jelent a valódi család fogalma, hogyan élték meg a kihívásokkal teli 2020-as évet - úgy, ahogy azt egy átlag magyar család tényleg megélte.

A videóban egy egyedülálló anyuka, egy apuka, két meleg pár, egy nagycsaládos, egy kétgyermekes pár és egy egyedülálló nagymama rövid történetei hallhatóak.

A napi rutin változott meg, [...] akkor is tudok jó apa lenni, ha nincs mellettem éppen valaki, [... a család] egy olyan közösség, ahol szeretet van, elfogadás, összetartozás, [...] Boldogság.

- hangzott el a rövid történetekben.

Az RTL Klub valószínűleg ezzel az Alaptörvény kilencedik módosítására reagált, valamint a megannyi kezdeményezésre, melyet az RTL csoport ellen konzervatív civil szervezetek indítottak, hiszen az adventi időszakban a Háttér Társaság megbízásából szivárványcsaládokról szóló hirdetéseket is sugároztak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: