Sikerül a középdöntőt is veretlenül lehozni? – Hétfő este Spanyolország az ellenfél

2021. 01. 25., Hétfő, 13:16

Sikerül a középdöntőt is veretlenül lehozni? – Hétfő este Spanyolország az ellenfél

Magyarország már biztosan ott lesz a legjobb nyolc között az egyiptomi kézilabda világbajnokságon, miután a szombat este a lengyeleket is megverték. Hétfőn Spanyolországgal mérkőzünk meg, ahol ha nyerünk, továbbra is veretlenek maradunk.

Eddig 100%-os a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon, a Lengyelország elleni négy gólos győzelemmel (26:30) bebiztosítottuk a helyünket a negyeddöntőben.

Legyőztük a lengyeleket, ott vagyunk a legjobb nyolc között

Legyőztük a lengyeleket, ott vagyunk a legjobb nyolc között

Végig vezetve, kemény védekezéssel legyőztük Lengyelországot a középdöntő második párharcában, ezzel pedig bejutott a magyar válogatott a legjobb nyolc közé.

A középdöntős csoportunkból így már csak egy mérkőzés maradt vissza, a spanyolok elleni küzdelem. Spanyolország jelenleg egy ponttal van lemaradva mögöttünk, ami azt jelenti, hogy a mai mérkőzés dönt a középdöntős csoport első helyéről és ezáltal a negyeddöntős ellenfelünkről is.

Spanyolország a csoportkör nyitómérkőzésén meglepetésre döntetlent játszott Brazíliával (29:29), ezt követően azonban legyőzte először Lengyelországot (27:26), majd Tunéziát (36:30). A középdöntő mérkőzéseit eddig hibátlanul hozták, Uruguay-t 15 góllal verték (38:23), míg a németeket 4 góllal múlták felül (32:28).

„A magyar válogatottal legutóbb novemberben, Veszprémben találkozott Spanyolország nemzeti együttese a 2022-es Európa-bajnokságot megelőző EHF EURO CUP mérkőzésen, akkor a mieink - igaz, a koronavírus miatt némileg más kerettel - három góllal (32-29) bizonyultak jobbnak. A két csapat egymás elleni mérlege a kontinensbajnoknak kedvez, 37 mérkőzésből mindössze 13-szor került ki győztesként a magyar együttes, míg az ellenfél 17 alkalommal diadalmaskodott, döntetlennel öt találkozó végződött.” – írja a Magyar Kézilabda Szövetség a mérkőzés előtti beharangozójában.

A célunk nem kérdéses, győzni szeretnénk a spanyolok ellen. A csapat jó mentális állapotához ez nagyban hozzájárulna továbbra is. Maximálisan fel fogunk készülni a spanyolokból és a győzelemért fogunk játszani, máshogy nem is lehet ezt.

 – nyilatkozta a Spanyolország elleni mérkőzést követően Nagy László.

Ha ma nyerünk, akkor Norvégia ellen küzdünk meg a legjobb nyolc között, ha veszítünk, akkor Franciaország lesz az ellenfél. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: