2021. 01. 26., Kedd, 21:05

Szerdán Franciaország ellen lépünk pályára az elődöntőbe jutásért

Bár az előzetesen kitűzött célját elérte a magyar férfi kézilabda válogatott azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé az egyiptomi világbajnokságon, így sincs megállás. Ma Franciaország ellen küzdenek meg a mieink, hogy bejussanak az elődöntőbe.

A hétfői, utolsó középdöntős mérkőzésének már úgy mehetett neki a magyar válogatott, hogy biztos volt a továbbjutása a legjobb nyolc közé, így mondhatni belefért a spanyolok elleni vereség (36:28). A középdöntős csoportunk második helyét megszerezve az is biztossá vált, hogy Franciaországgal küzdünk meg a legjobb négybe kerülésért.

Megszakadt a veretlenségi sorozat, kikaptunk Spanyolországtól

Megszakadt a veretlenségi sorozat, kikaptunk Spanyolországtól

Öt mérkőzéses veretlenségi sorozat szakadt meg az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén, miután 8 góllal kikapott Magyarország a spanyol válogatottól. Ez pedig azt jelenti, hogy Franciaországgal küzdünk meg a legjobb nyolc között.

Dánia mellett Franciaország az egyetlen olyan válogatott, amelyik minden mérkőzését megnyerte. A csoportkörben két nagyon szoros mérkőzést játszottak, míg Norvégiát négy góllal, 28:24-re, addig Svájcot csak egy találattal, 25-24-re tudták legyőzni. Ausztria ellen egy sima 7 gólos győzelmet arattak (35:28). A középdöntő is hasonlóan alakult, Algériát hárommal, míg Izlandot két góllal múlták felül a franciák, az utolsó mérkőzésükön aztán átrohantak a portugálokon és 9 góllal győzték le őket.

Aki szereti és követi a kézilabdát tudja, hogy a franciák minden nagy tornán, legyen az Európa Bajnokság, Világbajnokság, vagy éppen Olimpia, favoritnak számítanak. Bár a korábbi évek nagy játékosai közül – például Nikola Karabatic, Thierry Omeyer vagy Daniel Narcisse – többen már visszavonultak, azért még így is bombaerős a keretük. Gondoljunk csak bele, hogy jobbátlövő poszton annyi klasszis játékos van – Dika Mem, Nedim Remili, Melvyn Richardson - hogy Valentin Porte most már jobbszélen játszik osztozva a poszton a világsztár Luc Abalo-val és Yanis Lenne-nel. A Veszprém szurkolók újfent találkozhatnak ismerős arccal, a franciák és a Telekom Veszprém irányítójával, Kentin Mahé-val. A klubjában az utóbbi időben háttérbe szoruló Mahé igazi vezéregyénisége lett a francia válogatottnak és minden meccsen megmutatja, hogy igenis a világ egyik legjobb játékosa.

Azonban nekünk sem kell szégyenkezni. Ha azzal a tűzzel és lendülettel megyünk ki a pályára, ahogy tettük azt Németország, Brazília vagy Lengyelország ellen, akkor a franciák sem könyvelhetik el ezt egy sima mérkőzésnek. Nagyon nagy szükség lesz Lékai egy az egy elleni cseleire, Szita, Máthé és Bodó 100 km/h fölötti átlövéseire, Bánhidi befordulásaira, Sipos kőkemény védekezésére, Mikler bravúrjaira a kapuban és igazából az egész csapatra, hogy egységként, szívből küzdjenek.

Nekik kell menni. Egy lapra felteszünk mindent és az életünk árán fogunk harcolni, hogy bejussunk az elődöntőbe.

- mondta a franciák elleni mérkőzés kapcsán Rosta Miklós, a magyar válogatott beállója

Aki pedig ma továbbjut, az a Svédország – Katar párharc győztesével küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: