2021. 01. 27., Szerda, 17:07

Megváltozik a zöldhulladék-gyűjtés módja Veszprémben

Veszprém új Hulladékgazdálkozási rendelete alapján fontos változást vezetnek be. Az idei évtől nem szállítják el az utcára kihelyezett zöldhulladékot.

A VKSZ Zrt. honlapján tájékoztatta a lakosságot, hogy ettől az évtől az közterületre vagy ház elé kitett zöldhulladékot nem szállítják el. Ennek az oka a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása, így arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, próbálja meg a zöldhulladékot a saját kertjében hasznosítani. Akinek erre nincs lehetősége, április 1-től november 30-ig igénybe veheti a VHK által biztosított havi egyszeri elszállítást. Az elszállítás napjáról a VHK honlapján tájékozódhatunk majd. Arra is felhívják a figyelmet, hogy csak a szabványos, felmatricázott gyűjtőedények tartalmát fogják elszállítani, ezeket márciustól lehet majd megvásárolni a Haszkovó utcai ügyfélszolgálaton, 120 és 240 literes méretben.

Akinél ennél több zöldhulladék keletkezik, az a hulladékgyűjtő udvarban (Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ telephelyén (Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett) leadhatja azt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: