2021. 01. 28., csütörtök, 11:01

Semmi nem változik - Márciusig meghosszabbították az intézkedéseket

Kiemelt figyelem kisérte a csütörtöki kormányinfót, hiszen a kormánynak lépnie kellett az intézkedések ügyében, hiszen azok februárban érvényüket vesztették volna.

Azt állapítottuk, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újboli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely a délelőtti kormányinfón. Mint kifejtette, a korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot, így minden intézkedés érvényben marad márciusig, ennek változtatását csak február közepén tekintik át újra.

Ennek értelmében minden korlátozás érvényben marad, így a 8 óra utáni kijárási tilalom is, az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak egy újabb hónapot.

Ezek után Gulyás ismét a vakcinák fontosságát emelte ki, elmondta, hogy

Minden olyan, a világban alkalmazott vakcinát, amivel több mint egymillió embert oltottak be beszerzünk, és az engedélyeztetést felgyorsítjuk. Amikor lazítás lesz ennek következtében, akkor a vendéglátóhelyeket ki fogjuk nyitni. Ehhez azonban vakcina kell. 

- mondta.

 

Cikkünket frissítjük…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!