Nem lesz veszprémi az egyiptomi világbajnokság döntőjében

2021. 01. 30., Szombat, 23:43

Nem lesz veszprémi az egyiptomi világbajnokság döntőjében

Miután Franciaország és Spanyolország is kikapott az Egyiptomban megrendezésre kerülő férfi kézilabda világbajnokság elődöntőjében, így már egészen biztos nem lesz veszprémi érdekeltségű játékos a vasárnap esti fináléban.

Pénteken lejátszották a kézilabda világbajnokság elődöntőit, ahol is mind a két mérkőzésen szurkolhattunk veszprémi játékosoknak.

Veszprémieknek is szurkolhatunk a mai elődöntőkben

Veszprémieknek is szurkolhatunk a mai elődöntőkben

Bár Magyarország kiesett az egyiptomi világbajnokság legjobb nyolc csapata között, még így is szoríthatunk veszprémi játékosoknak a torna további részében. Ma kezdődnek az elődöntők.

Nagy meglepetésre Svédország mondhatni könnyedén, 6 gólos győzelemmel, átlépett a Telekom Veszprém irányítójával, Kentin Mahé-val felálló Franciaországon (Franciaország – Svédország 26:32). A negyeddöntőben minket búcsúztató franciáknak ezzel egy hét meccses veretlenségi sorozatuk szakadt meg, így már ők már csak a bronzmérkőzésen lépnek pályára.

Szintén nem jártak sikerrel a Rodrigo Corrales-t és Jorge Maqueda-t soraikban tudó spanyolok sem, akik viszont egészen az utolsó másodpercekig reménykedhettek a továbbjutásban Dánia ellen, azonban az utolsó támadásukat nem tudták gólra váltani, így az északiak örülhettek itt is a mérkőzés lefújását követően (Spanyolország – Dánia 33:35). Ez pedig azt jelenti, hogy Dánia címvédésre készülhet, miután ők nyerték meg a 2019-es dán-német közös rendezésű világtornát is, míg Spanyolország a harmadik helyért küzdhet meg.

„Skandináv házidöntő” lesz tehát Egyiptomban, Dánia és Svédország fog megküzdeni a világbajnoki címért ma este. Előtt azonban itthoni idő szerint délután fél háromtól a bronzmérkőzésen szurkolhatunk Franciaországnak és Spanyolországnak, valamint az ott játszó veszprémi játékosoknak.

Bármi is lesz a vége, ez a világbajnokság sokáig emlékezetes marad. Szerintetek ki ér fel ma a csúcsra?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: