2021. 01. 31., Vasárnap, 19:36

Dánia megvédte a világbajnoki címét, spanyoloké a harmadik hely

Vasárnap véget ért a 27. Férfi Kézilabda Világbajnokság Egyiptomban, Dánia legyőzte a döntőben Svédországot, ezzel megvédte a világbajnoki címét.

Befejeződött az egyik legkaotikusabb, ám izgalmaktól és meglepetésektől cseppet sem mentes világbajnokság a férfi kézilabdázás történelmében. A koronavírus már a torna kezdete előtt komoly nehézségeket állított a szervezők elé, amik aztán a világbajnokság alatt sem „csillapodtak”, gondoljunk csak a zöld-fokiak egy mérkőzés utáni visszalépésre, vagy éppen a szlovénok középdöntő alatti ételmérgezésére.

Végig ment azonban a világbajnokság és vasárnap lejátszották az utolsó mérkőzéseket is. A bronzmérkőzésen Franciaország lépett pályára Spanyolország ellen. Mind a két csapatban volt veszprémi érdekeltség, míg a franciáknál Kentin Mahé, addig a spanyoloknál Coralles és Maqueda szerepelt a bakonyi alakulatból. A harmadik helyért folytatott küzdelemben nagyarányú, 6 gólos győzelmet aratott Spanyolország a franciákkal szemben, ezzel pedig az ő nyakukba került a bronzérem (Spanyolország – Franciaország 35:29). A mérkőzés legjobbjának a Telekom Veszprémben védő Rodrigo Coralles-t választották meg.

A finálé igazi „skandináv házidöntő” volt, Svédország küzdött meg Dániával. Egy igazán izgalmas és fordulatos meccsnek lehettek szemtanúi, akik követték az összecsapást. Szinte az utolsó percekig fej-fej mellett haladt a két csapat, hol a dánok, hol a svédek vezettek, majd a játékrész véghajrájában sikerült a dánoknak ellépniük, amit már nem tudott behozni Svédország (Dánia – Svédország 26:24). Dánia 2019 után idén ismét magasba emelhette a világbajnoki trófeát és megvédte a címét.

A torna MVP játékosának a dánok balátlövőjét, Mikkel Hansen-t választották meg. Kihirdették a világbajnokság all-stars keretét is, ahová 3 svéd, 2 dán és egy-egy spanyol és francia játékos került be.

  • Kapus: Andreas Palicka (svéd)
  • Jobbszélső: Ferran Sole Sala (spanyol)
  • Jobbátlövő: Mathias Gidsel (dán)
  • Irányító Gottfridsson (svéd)
  • Balátlövő: Mikkel Hansen (dán)
  • Balszélső: Hampus Wanne (svéd)
  • Beállü: Ludovic Fabregas (francia)

A világbajnokság végeredménye (első nyolc helyezett):

  1. Dánia
  2. Svédország
  3. Spanyolország
  4. Franciaország
  5. Magyarország
  6. Norvégia
  7. Egyiptom
  8. Katar

Ti hogy értékelitek az egyiptomi világbajnokságot? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: